21. 03. 2018 - 18:15
OD SJAJA DO OČAJA ono što se dešava ovom klubu baš rijetko viđamo
907
Shares
OD SJAJA DO OČAJA ono što se dešava ovom klubu baš rijetko viđamo

AFC GOYTRE

OD SJAJA DO OČAJA ono što se dešava ovom klubu baš rijetko viđamo

21. 03. 2018 - 18:15
0
Shares

Kada vam spomenemo ime AFC Goytre sigurni smo da nećete znati o kojem klubu se radi, ali neovisno o tome ono što se dešava ovom klubu je nešto što ne viđamo svaki dan. Goytre je klub iz Welsa koji se takmiči u prvoj diviziji, a prije nego što navedemo probleme vrijedi istaći da je Goytre prošlu sezonu završio na trećem mjestu prve divizije sa osam bodova zaostatka za prvoplasiranom ekipom, te nisu bili daleko od ulaska u Premier ligu Welsa, a bili su najefikasnija ekipa sa 80 postignutih golova u 30 odigranih utakmica.

Ovu sezonu započeli su odlično i izgledalo je da bi nakon prošlosezonskog trećeg mjesta ove sezone mogli otići korak dalje. Pobijedili su u prvih devet utakmica uz 30 postignutih golova, pa su sa sedam pobjeda u ligi bili prvoplasirani, a u kupu su sa dvije pobjede stigli do 1/16 finala u kojem su ispali kao gosti nakon poraza od Airbusa rezultatom 2:3. Nakon ispadanja iz kupa izgubili su i u ligi, ali činilo se da je pad forme bio samo trenutni jer su nakon toga uspjeli da upišu remi i pobjedu. No nije bilo tako jer su izgubili narednih 6 utakmica, a primili su čak 29 golova od čega čak 10 u posljednjoj utakmici koju su igrali jučer, vjerovali ili ne izgubili su sa 0:10. Ujedno uspjeli su da izgube najvećim rezultatom u historiji Goytrea.

Doista nešto što se rijetko viđa. Uz rezultatsku krizu klub je početkom Februara napustio Matt Prosser koji je dva puta promovisan u kapitena kluba, a u Goytreu je proveo čak osam sezona i bio je jedan od ključnih igrača. Matt Prosser se klubu zahvalio i na Twitteru, a interesantno je to što na njegovom profilu možemo vidjeti da je strastveni kladioničar koji svoje oklade aktivno pokazuje nakon završetka karijere, pa ko zna možda Matt zna nešto više od nas.
 


Nakon svega što smo naveli tu nije kraj jer su vandali nedavno po ko zna koji put uništili travnjak terena na kojem igraju juniori Goytrea.
duegauzw4ae8bsc

 

Učitaj još novosti