21. 03. 2018 - 10:22
"Barcelona treba dokazati da je više od kluba"
907
Shares

TALIJANI TRAŽE MANJE CIJENE

"Barcelona treba dokazati da je više od kluba"

21. 03. 2018 - 10:22
0
Shares

Moto Barcelone je "Više od kluba", ali pred utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Rome, iz glavnog grada Italije je Kataloncima stigao apel da slavni slogan još jednom opravdaju.

Barcelona će 4. aprila ugostiti Vučicu u prvom meču četvrtine finala elitnog klupskog takmičenja, ali ono što muči pristalice Rome je cijena karata na stadionu "Camp Nou". 

Tako su sportske novine "Il Romanista" poslale apel Barci da smanji cijenu ulaznica, kako bi gostujući navijači iz Rima mogli da prisustvuju spektaklu. 

Uredništvo italijanskih novina je objavilo kopiju otvorenog pisma koje je poslalo predsjedniku Barcelone Josepu Mariji Bartomeu, koga moli da se promijeni cijena ulaznica, koja se sada za goste kreće u visini od oko 90 eura. 

"Ako ovako nastavimo, gostujući tim će za veliki broj svojih navijača postati nepristupačan luksuz. Vaš klub je uvijek bio jedinstven u fudbalu, klasa na terenu i van njega. Pokažite nam još jednom da ste više od kluba. Gajimo nadu da ćete razmotriti ovaj zahtjev. To bi bio vaš najbolji potez", stoji u pismu Italijana predsjedniku Barce. 
 

Učitaj još novosti