14. 03. 2018 - 15:12
Bogati šeici priznali poraz: Puno bi nam lakše bilo uz njega,...
907
Shares
Bogati šeici priznali poraz: Puno bi nam lakše bilo uz njega, ali ne možemo ga dovesti!

FERRAN SORIANO PRIZNAO

Bogati šeici priznali poraz: Puno bi nam lakše bilo uz njega, ali ne možemo ga dovesti!

14. 03. 2018 - 15:12
0
Shares

Lionel Messi bio je velika želja čelnika Manchester Cityja, koji su očito bili uvjereni da će ga novcem primaiti na "Etihad". Ipak, Ferran Soriano, izvršni direktor Manchester Cityja, priznao je kako će engleski klubovi teško dovesti omalenog Argentinca iz Barcelone. City je itekako u mogućnosti dovesti Argentinca, jer je njegova klauzula 625 miliona eura, a Građani su jedan od rijetkih klubova koji to mogu aktivirati. 

"Nema šanse da dovedemo Messija. Poznam njega i njegovu porodicu i znam da im je dobro tamo, stoga tamo trebaju i biti", izjavio je Soriano koji je od 2003. do 2008. bio potpredsjednik Barcelone pa sigurno najbolje zna kako Leo razmišlja te dodao: "Mi ćemo nastaviti ići svojim putem bez njega kako smo i do sad išli, no to bi bilo puno lakše uz najboljeg igrača u historiji nogometa. Promijenio je sve, on je jednostavno genije".

Messija se već nekoliko puta povezivalo sa Cityjem, čak su mu nudili i astronomsku platu, no ni to nije bilo dovoljno da omaleni Argentinac napusti klub u koji je došao sa 14 godina. Već sada je izvjesno da će Leo na "Nou Campu" boraviti do kraja karijere...

Učitaj još novosti