14. 03. 2018 - 15:09
PAOK-ov vlasnik-revolveraš u bijegu: 'Pa htio sam zaštititi...
907
Shares
PAOK-ov vlasnik-revolveraš u bijegu: 'Pa htio sam zaštititi navijače...'

SAVVIDIS NA METI ORGANA REDA

PAOK-ov vlasnik-revolveraš u bijegu: 'Pa htio sam zaštititi navijače...'

14. 03. 2018 - 15:09
0
Shares

Ivan Ignatjevič Savvidis, biznismen i političar, jedan od najmoćnijih Grka, vlasnik nogometnog kluba PAOK i bivši član ruskog Parlamenta blizak s Putinom, u nedjelju je u 90. minuti utakmice između PAOK-a i AEK-a 'uletio' na teren s pištoljem nakon što je njegovom klubu poništen presudni gol u borbi za prvo mjesto. Prekinuta je utakmica, prekinuto je i prvenstvo, Evropsko udruženje klubova (ECA) suspendiralo je PAOK, a njihov 'gazda' izvinio se zbog svog ispada.

"Jako mi je žao. Očito je da nisam imao pravo ovako upasti na teren."

Kada je u 90. minuti poništen gol za njegovu ekipu, uletio je na teren s pištoljem za pojasom, vikao na svoje igrače da napuste teren, a zatim se uputio prema glavnom sucu kojem je navodno i zaprijetio prije nego što su ga tjelohranitelji odvukli nazad. Savvis tvrdi da je njegova reakcija proizašla iz više negativnih situacija u grčkom nogometu, potezima sudaca i njihovih pomoćnika, suspenzijama i protestima s više strana.

"Moj jedini cilj bio je zaštititi desetke hiljada PAOK-ovih navijača od provokacija, nemira i ljudskih žrtava. Molim vas, vjerujte da nisam imao namjeru sudjelovati u svađi s našim protivnicima ili sucima - i očito nisam nikome prijetio. Unatoč neprestanim napadima s kojima se suočavam, borim se i nastavit ću se boriti za pravedan nogomet, ravnopravno suđenje u svim susretima i naslove osvojene na terenu, a ne u sudnicama."

Agencija AFP izvještava da je Savvidis u bijegu nakon što je lokalna policija izjavila da ga traže kako bi ga uhapsili.

Učitaj još novosti