14. 03. 2018 - 12:44
FEDERER OSTAVIO BEZ RIJEČI SVE Novac ne pada s neba: Nećete...
907
Shares
FEDERER OSTAVIO BEZ RIJEČI SVE Novac ne pada s neba: Nećete vjerovati šta rade djeca najbogatijeg tenisera svijeta!

FEDERER OSTAVIO BEZ RIJEČI SVE Novac ne pada s neba: Nećete vjerovati šta rade djeca najbogatijeg tenisera svijeta!

14. 03. 2018 - 12:44
0
Shares

Roger Federer je nakon ATP turnira u Rotterdamu ponovo zasjeo gdje mu je i mjesto, na sami vrh ATP liste. Najbolji teniser u historiji i vjerovatno jedan od najboljih sportista ikada tu nema namjeru stati, a trenutno odlično igra u Indian Wellsu. Večeras mu predstoji duel s Francuzom Chardyjem, gdje je apsolutni favorit. Put do finala mu je olakšan i neočekivanom eliminacijom Marina Čilića, kojeg je s 3:2 dobio u finalu Australian Opena.

Teniser koji uskoro puni 37. godinu je tokom karijere samo od turnira zaradio više od 100 miliona dolara i jedan je od najbogatijih sportista svijeta. Međutim, to ga uopšte nije izdiglo u visine, kao što radi većina sportista. Naime, odlučan je da ne navikne vlastitu djecu na lagodan život, već im želi u ranoj mladosti podariti radne navike. Tako je tokom turnira u Indian Wellsu otkrio da njegove kćerkice, koje imaju osam godina, vrijeme provode tako što na ulici prodaju limunadu!

"Da, da, to im je zabavno, a i moraju znati da novac ne pada s neba. Zaradile su za jedan dan čak 70 dolara. Komšije su velikodušne kada vide djecu, tako da je bilo zabavno", rekao je Federer. Podsjetimo, Federer sa suprugom Mirkom ima četvoro djece. Bliznakinje Majlu i Šarlen (8) i blizance Lea i Lenija (3). Veliki šampion na svakom polju.

Učitaj još novosti