09. 03. 2018 - 19:54
Alanyaspor potopio Basaksehir, Bajić ušao na poluvremenu i...
907
Shares
Alanyaspor potopio Basaksehir, Bajić ušao na poluvremenu i postigao pogodak

Veliko iznenađenje

Alanyaspor potopio Basaksehir, Bajić ušao na poluvremenu i postigao pogodak

09. 03. 2018 - 19:54
0
Shares

Dva crvena kartona, pet golova i prvi go Riada Bajića u novom klubu. Svašta je ponudila prva utakmica 25. kola u turskoj ligi.

Fernandes je doveo domaćine u vodstvo već u 32. minuti, a sa tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. Riad Bajić priliku za igru dobio je već na poluvremenu kad je zamijenio Mossora. No ništa se nije promijenilo u igri Basaksehira pa su domaćini stigli i do drugog pogotka i vodstva od 2:0. Tu nije bio kraj agoniji Basaksehira jer je Epureanu u samo sedam minuta dobio dva žuta kartona, pa je tako ostavio svoju ekipu sa minimalnim šansama da učine neko čudo i spase se od poraza. Igrala se 81 minuta kada je Fernandes asistirao Akbabi koji je pogodio za 3:0. Naš Riad Bajić postigao je počasni pogodak tek u 84. minuti, da bi samo četiri minute nakon toga igrač utakmice Fernandes vratio tri gola prednosti svojoj ekipi i pogodio za konačnih 4:1. Vrijedi istaći da je strijelac trećeg gola za domaćina dobio drugi žuti karton na samom kraju utakmice.

S obzirom da su bili na samo tri boda od zone ispadanja domaćinima su ovo zlata vrijedni bodovi, dok Basaksehir u slučaju pobjede Galatasaraya ide na tri boda zaostatka za prvoplasiranom ekipom. Riadu Bajiću je ovo bio prvi go u ekipi Basaksehira nakon što je došao iz ekipe Napolija na posudbu, a odigrao je do sad svega 43 minute u tri utakmice. 

Učitaj još novosti