09. 03. 2018 - 19:11
Neymar otkrio da želi nazad na Nou Camp, a evo šta mu je Barca...
907
Shares
Neymar otkrio da želi nazad na Nou Camp, a evo šta mu je Barca istog trenutka odgovorila

MUNDO DEPORTIVO

Neymar otkrio da želi nazad na Nou Camp, a evo šta mu je Barca istog trenutka odgovorila

09. 03. 2018 - 19:11
0
Shares

Danas se pojavila ekskluzivna informacija da Neymar želi nazad u Barcelonu.

Vijest kao ekskluzivu, preko cijele naslovnice tiskanog izdanja i pod egidom "Top secret" na portalu, donosi EL Mundo Deportivo, katalonski sportski dnevnik kojem je Barcelona glavna tema. 

Prema ovom izvoru, Neymar se pokajnički obratio igračima, treneru i upravi svog bivšeg kluba prije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, koju je njegov PSG igrao protiv Reala. Priznaje da je pogriješio kada je isforsirao odlazak iz Barcelone i želi se vratiti u ljeto 2019. 

Katalonskim medijima je saopšteno od strane insajdera da klub nije ni "protiv", ni "za".

"Do 2019. se mnogo toga može dogoditi, ko zna kakve će promjene nastupiti. Svakako da suma od 400 miliona nije prihvatljiva, a i ne vjerujemo da bi ga PSG pustio", rekao je "Mundo Deportivu" izvor iz kluba.

Neke strukture u Barci smatraju da ih Neymar koristi da bi požurio Real Madrid da ga dovede ovog ljeta.

Navijači su, makar njih dvije trećine, protiv. Jasno, ovo sada ne izgleda na prvu loptu kao realna solucija, ali sa druge strane, kada bi se stvarno ukazala šansa, pitanje je kakvo bi bilo njihovo mišljenje.

Kolumnista Pablo Planas tvrdi da bi njegovim dovođenjem bili riješeni problemi kada se Messi povuče, a također bi mogli da se vrate formaciji 4-3-3 koju Valverde izbjegava jer se Dembele nije uklopio. Po njemu, dolazak Griezmanna je više zamjena za Suareza, a ne mjesto koje bi Francuz popunio umjesto Neymara.

Čini se ipak da od ove priče nema ništa jer Barcelona nema novca za povratak Brazilca, a također im nije potreban, tim prije što u ovom trenutku planiraju potpuno renoviranje sa Griezmannom i Arthurom, a moraće skupo platiti i novog štopera, ako Umtiti ode u United, odnosno "đavoli" plate klauzulu od 60 miliona eura...

Da povratnički transfer Neymara nije moguć baš u narednom prelaznom roku može se zaključiti i na osnovu još jedne Mundove informacije: Barca zahtjeva da Brazilac najprije vrati 75 miliona eura. Riječ je o nadoknadi za štetu koju je klub pretrpio odlaskom krilnog napadača u PSG. On je 1. jula 2016. potpisao novi ugovor sa Barcelonom na osnovu kojeg je trebao dobiti 64 miliona eura samo za obnovu. Takozvani „bonus za lojalnost“.

Odmah po potpisu igrač je dobio 21 milion, a ostatak mu je sljedovao u tri rate: 43 miliona eura do jula 2017. Shvativši da postoji prijetnja odlaska u drugu sredinu, Katalonci su zamrzli isplate do 1. septembra prošle godine, odnosno isteka prelaznog roka i istovremenu izlaznu klauzulu podigli sa 200 miliona na 222 miliona eura što je PSG na kraju platio.

Barca je odbila platiti preostale tranše i pred redovnim sudom zahtjeva od igrača da vrati najprije već dobijenih 21 milion eura, potom 43 miliona koja nije ni naplatio, ali jeste potpisao ugovor koji nije ispunio, pa klub sebe vidi kao žrtvu i traži odštetu jer „lojalnost nije ispunjena do kraja“, dodatnih 9 miliona za štetu koju mu je Brazilac nanio, još 1.7 miliona a za takozvani“ proporcionalni dio premije. Tako se dolazi do sume od 74 miliona eura. Valja podsjetiti kako je Neymarov advokatski tim uzvratio kontratužbom pred FIFA, ali odluke još nema.

 

Učitaj još novosti