07. 03. 2018 - 18:22
MADRID BIJESAN Sudija, je li te sramota? Messiju 'živi zid'...
907
Shares
MADRID BIJESAN Sudija, je li te sramota? Messiju 'živi zid' stoji na skoro 10 metara?!

MARCA

MADRID BIJESAN Sudija, je li te sramota? Messiju 'živi zid' stoji na skoro 10 metara?!

07. 03. 2018 - 18:22
0
Shares

Cristiano Ronaldo je važio za kralja slobodnjaka i tu je bio neprikosnoven. Međutim, vremena se drastično mijenjaju, a to nam je dokazao i veliki "neprijatelj" Realove zvijezde. Lionel Messi golčinom je zakucao Jana Oblaka u mrežu, a Barcu izdigao na plus osam u odnosu na Jorgandžije. I to iz slobodnjaka s oko 25 metara. Što mu baš i nije svojstveno...

Statistika možda ne otkriva sve, ali ako pogledamo ovu sezonu, čini nam se da je omaleni Argentinac na dobrom putu da bude opasniji iz slobodnog udarca nego s bijele tačke. Sigurni smo da ste itekako upoznati s njegovim mukama s penala, tu se jedino ne može baš pohvaliti. Tako ih je izveo 94 u cjelokupnoj karijeri, promašio čak 21. Ne blista ni u dresu Gaučosa, jer je promašio penal u finalu Copa Americe protiv Čilea.

Ranije to ipak nije bio slučaj, ali od 2014. ovaj segment mu je u rapidnom opadanju. Od tada pa do danas promašio je sedam udaraca s kreča, ali je znatno unaprijedio slobodnjake.  Naime, Leo je postigao pet golova iz slobodnjaka iz 33 pokušaja ove sezone, prosječno na svakih 6.5 slobodnih udaraca postigne gol. Što je zaista impresivno.

Naravno, najbolji igrač Barcelone je i najefikasniji iz prekida ove godine u Evropi, on je dao pet golova, niko od ostalih fudbalera nije dao više od tri! Impresivan je i način na koji vara protivničke golmane: tako je Gironi dao maestralno, ispod živog zida, Las Palmasu preko, ali je ljepotica svakako protiv Atletica. Valverde je otkrio da Leo zapravo ostaje i nakon treninga i šutira, te da je odlučan da postane još bolji. Šta reći nego bravo majstore...

Ipak, mrlju je bacila madridska "Marca", koja tvrdi da je Atleticov živi zid bio pomaknut skoro na 10 metara, tačnije 9,80. To je ipak daleko više nego propisanih 9,15 metara. Smatraju da je ovo odlučilo novog prvaka, odnosno odluka sudije da više od pola metra pomjeri živi zid. Genijalcu poput Messija vjerovatno bi bilo svejedno i da su stajali na 9.15 metara, ali nikad nećemo saznati bi li zabio da sudija nije odmaknuo igrače gostiju malo predaleko od lopte.

33

 

Učitaj još novosti