22. 02. 2018 - 16:11
"Inter je bordel, platiću iz svog džepa 25 miliona eura jer...
907
Shares

KONDOGBIA RAZOČARAN:

"Inter je bordel, platiću iz svog džepa 25 miliona eura jer tamo se ne vraćam!"

22. 02. 2018 - 16:11
0
Shares

Geoffrey Kondogbia napustio je Inter prošle godine i otišao na posudbu u Valenciju, a kasnije se to pokazalo kao sasvim ispravna odluka. Sjajni veznjak je sa Šišmišima trenutno četvrti u Primeri, upisao je 20 nastupa i tri pogotka. Jedan je od glavnih igrača slavnog kluba, dok se Inter muči u Serie A i pod Lucianom Spallettijem ima problema i s nezadovoljstvom igrača u svlačionici. Francuz pak tvrdi da u njegovom bivšem klubu vlada pravi haos. 

"Mislim da je u Interu problem nedostatak ravnoteže. Tamo je haos, kao u bordelu. Radio sam s četiri-pet trenera u dvije godine. Ekipa se konstantno mijenja. Teško je igračima prilagoditi se u takvim okolnostima, posebno mladima, ako stvari ne idu kako treba. Klub mora pomoći igračima i trenerima da napreduju. Teško je imati rezultate ako stalno mijenjate trenere", rekao je Kondogbia. 

I u Valenciji su smjene bile česte, ali prošlog ljeta Marcelino Garcia Toral potpisao je ugovor na dvije godine i uvjerio Kondogbiju da stižu stabilnija vremena. 

"Pregovarao sam s Valencijom i ranije, ali odlučio sam ostati u Interu. Marcelino mi je garantirao stabilnost i shvatio sam da je pravi trenutak za transfer. Trener mi je dao do znanja da mi vjeruje i želi da budem dio tog projekta. Navijači u Valenciji su također zahtjevni, ali topli i podržavaju tim. Sretan sam i dobro sam se uklopio. Platio bih odmah klauzulu od 25 miliona eura i sam sebe otkupio", poručio je 25-godišnji francuski veznjak.  

Upravo 25 miliona eura trebaće Šišmišima da ga otkupe na kraju sezone od Nerazzurra. Podsjećamo, on je u redove Intera stigao iz Monaca za 40 miliona eura kao veliko pojačanje, ali se nije uspio nametnuti.

Učitaj još novosti