19. 02. 2018 - 18:27
Svijet se pita šta se događa sa sjajnim napadačem: Zašto i...
907
Shares
Svijet se pita šta se događa sa sjajnim napadačem: Zašto i dalje igra?! Peti put je izgubio svijest usred utakmice

GOMIS SREĆOM DOBRO I ZDRAVO

Svijet se pita šta se događa sa sjajnim napadačem: Zašto i dalje igra?! Peti put je izgubio svijest usred utakmice

19. 02. 2018 - 18:27
0
Shares

Neprijatna scena dogodila se na utakmici Kasimpaša - Galatasaray. Napadač gostiju Bafetimbi Gomis iz čista mira se srušio zemlju. 

Međutim, nakon ukazane pomoći, Francuz se pridigao i nastavio meč. Inače, Galata je izgubila ovaj meč i lidersku poziciju "prepustila" Bašakšehiru.

32-godišnji napadač je ostao bez svijesti u sedmoj minuti zbog niskog krvnog tlaka i pao na travnjak. Nastala je panika, stigli su brzo i liječnici, a i sam Bafetimbi je došao k sebi i - nastavio igrati do kraja utakmice. Nevjerovatno zvuči da je odigrao svih 90 minuta.

Sada je na površinu isplivalo i to da mu se ovo nije dogodilo prvi put. Naime, zadnji put ovakav "ispad" je imao prije skoro dvije godine - 5. marta na utakmici Tottenhama i Swanseaja. Na "White Hart Laneu" Gomis je također u sedmoj minuti pao u nesvijest i srušio se na travnjak.

Odmah je utrčao liječnički tim, a Francuz je ipak došao k svijesti, ali je iz igre izašao na nosilima i s maskom za kisik na licu uz veliki aplauz s tribina!

"Sve je u redu s Gomisom. Već neko vrijeme ima problema s niskim krvnim tlakom. Svjesni smo njegove historije, no bio je dobro kada je izašao, štaviše htio je i nastaviti utakmicu", rekao je nakon meča Garry Monk, njegov tadašnji menadžer u klubu.

Interesantno da je zdravstvenih poteškoća tijekom utakmice imao je i u Francuskoj. U vrijeme dok je igrao u Lyonu igrač se rušio čak tri puta u razdoblju između avgusta i oktobra 2009. godine.

"Cijeli život ima ovih problema i to je jednostavno nešto s čim mora živjeti. Prošao je sve moguće medicinske provjere, ovo je prvi puta da mu se ovako nešto dogodilo otkad je u klubu", dodao je tada Monk.

Poslije 22. kola, Bašakšehir naših Višće i Bajića je lider turskog šampionata sa 46 bodova, po 44 imaju Galata i Fenerbahče, dok je aktuelni prvak Bešiktaš četvrti sa 41.

Učitaj još novosti