17. 02. 2018 - 22:09
Iskrena ispovijest holandske zvijezde: "Da nisam fudbaler, bio...
907
Shares
Iskrena ispovijest holandske zvijezde:

JURGEN LOCADIA

Iskrena ispovijest holandske zvijezde: "Da nisam fudbaler, bio bih kriminalac!"

17. 02. 2018 - 22:09
0
Shares

Svi volimo lijepe fudbalske priče. A jedna od ljepših koje smo čuli u posljednje vrijeme je sigurno i ona o najskupljem pojačanju engleskog prvoligaša Brightona u historiji. U Brighton je u januaru u transferu vrijednom 17 miliona eura stigao Jürgen Locadia, 24-godišnji holandski napadač koji je do sada igrao samo u PSV-u.

Locadia je u intervjuu priznao da ga je fudbal spasio i da bi 'vjerojatno bio kriminalac' da nije ostvario fudbalsku karijeru.

"Majka je morala raditi, pa sam često provodio vrijeme sa sestrama. Čuvale su me bake i samo njima mogu zahvaliti što su me izvele na pravi put. Tek kada sam odrastao, postao sam svjestan nekih stvari. Tada nisam znao bolje. Jedva čekam da mama i sestra dođu iz Holandije. Trebale bi stići za dvije sedmice", rekao je Locadia u razgovoru za Brighton & Hove Independent, a onda je nastavio:

"Ne znam hoću li uspjeti u Engleskoj, ali učinit ću sve što je do mene da tako bude. Ne radim ovo zbog novca, zaista mi nije važan. Igram fudbal jer ga volim. To je smisao svega."

 

"Lako se uklapam u bilo koji sistem, volim trčati, stvarati šanse, dobro šutiram objema nogama," dodao je Locadia koji već zna i čime će se baviti nakon karijere. Neće ostati uz fudbal, nego će se okrenuti svojoj drugoj ljubavi - muzici.

"Ne zanima me trenerski poziv. Uživam u muzici i siguran sam da ću se ozbiljnije pozabaviti s njom kada okačim kopačke o klin. U glazbene vode zaplovio sam prije ti godine s prijateljem koji je producent. Sve je počelo kada sam se teško povrijedio, pa sam često s njim provodio vrijeme u studiju. Već sam snimio tri singla," otkrio je talentovani Holanđanin.

Nije novost da se sportaši pokušavaju baviti muzikom. Prošlog maja je objavio dvije pjesme - 'Take Off' i 'EPOK', a nakon toga su ga primijetili pa je potpisao ugovor s izdavačkom kućom Powerhouse Music koja je u avgustu otkupila njegov treći singl 'Can’t Let Go'.

A kako zvuči, najbolje da se uvjerite sami.

Učitaj još novosti