17. 02. 2018 - 12:39
Nikad napetije na Nou Campu: Messi izgubio živce i poručio...
907
Shares
Nikad napetije na Nou Campu: Messi izgubio živce i poručio ponajvećem pojačanju u historiji kluba da može ići na ljeto

DON BALON

Nikad napetije na Nou Campu: Messi izgubio živce i poručio ponajvećem pojačanju u historiji kluba da može ići na ljeto

17. 02. 2018 - 12:39
0
Shares

Ousmane Dembele ljetos je kao veliko pojačanje stigao na "Nou Camp", ali do sada nije uspio opravdati taj status. Mlado francusko krilo je dosta i kuburilo s povredama, ali nikako da pronađe formu iz Borussije.

Mnogi se u čudu pitaju šta se zaista događa s igračem kojeg su mnogi vidjeli kao kandidata za sljedeću Zlatnu loptu? Pravi odgovor je zaista teško dati.

U Barceloni su ga doveli kao zamjenu za Neymara, ali trenutno je daleko od prave forme i prvog sastava. Naravno, povrede su učinile svoje, ali dojma smo da je morao bolje.

Španski mediji tvrde da Ousmane ima sada problema s prilagodbom na život u Barceloni, ali i s pritiskom nošenja dresa tako velikog kluba.

Tako iz španskog "Mundo Deportiva" i britanskog tabloida "The Sun" stižu dvije priče o Barceloninim planovima za svoju mladu zvijezdu.

Španci prenose da će Barcelona pokušati držati Dembelea što udaljenijeg od fokusa medija, budući da su svjesni koliko je teško i toj dobi uklopiti se u novi grad, ligu i zemlju bez poznavanja jezika.

"The Sun" piše kako je Barcelona istovremeno spremila i poseban kulinarski plan da pomogne u razvoju zdravlja mladog Francuza. Tačnije, riječ je o kuharu koji će za Dembelea i njegovu porodicu spremati halal ishranu, što bi ga ujedno trebalo dovesti i do optimalne forme.

Međutim, Don Balon tvrdi da je moguće da već na ljeto mlađahni Francuz napusti "Nou Camp". Navodno, Lionel Messi mu je poručio da može napustiti klub ukoliko to želi i osjeća da se ne može uklopiti u Barcin stil igre.

dembele

Nagađa se da je interes odmah iskazao Arsenal, jer Arsene Wenger vjeruje da bi on mogao biti novi Thierry Henry. Ipak, teško je očekivati da će Barcelona nakon tek jedne sezone pustiti fudbalera u kojeg je uložila gotovo nestvarnih 140 miliona eura.

Topnici su spremni platiti samo 60 miliona eura što će na "Nou Campu" sigurno odbiti. Međutim, Topnici na ljeto spremaju velike igračke promjene i nije isključeno da krenu po sjajnog ofanzivca Katalonaca.

Učitaj još novosti