16. 02. 2018 - 22:01
Izraelski milijarder postao vlasnik trećine dionica madridskog...
907
Shares
Izraelski milijarder postao vlasnik trećine dionica madridskog Atletica

IDAN OFER

Izraelski milijarder postao vlasnik trećine dionica madridskog Atletica

16. 02. 2018 - 22:01
0
Shares

Kineska poslovna grupacija Dallan Wanda odlučila je prodati 17 posto svog udjela u madridskom Atleticu, ali nisu dugo te dionice bile na burzi. Priliku je odmah iskoristio izraelski poslovni čovjek Idan Ofer te je tih 17 posto dodao već postojećem udjelu od 15 posto što će reći da je sad on, tj. njegova grupacija Quantum Pacific, vlasnik trećine dionica madridskog kluba.

Transakciju još treba potvrditi Visoki sportski sud u Španiji, ali navijači crveno-bijelih ne moraju strahovati da klub odlazi u strane ruke. I dalje su većinski vlasnici Miguel Angel Gil i Enrique Cerezo.

Ofer je inače vrlo zanimljiva osoba. Jedan od najbogatijih Izraelaca živi u Londonu, a u poslovnom je svijetu nastavio zapravo stopama oca Sammyja. Razvio je globalno poslovno carstvo koje se primarno bavi energijom, brodovima i novim tehnologijama, piše Goal.com. Procjenjuje se da je težak oko tri milijarde dolara. Poznati je filantrop, ljubitelj sporta i umjetnosti, ali i pacifist. U prošlosti se jako zauzimao za pomirbu Palestinaca i Izraelaca i stavio se u potpunosti na raspolaganje za ostvarenje tog cilja. Financirao je i projekt koegzistencije palestinskih i izraelskih studenata.

Na originalan način je riješio i problem raspodjele nasljedstva nakon smrti oca 2011. godine. Novac, šest milijardi dolara, lako su podijelili na dva dijela. "Problem" su bile tvrtke, poslovi, umjetnine i slične stvari. Doskočili su tome tako da su sve popisali na papiriće, ubacili u šešir i izvlačili!

Učitaj još novosti