16. 02. 2018 - 21:15
Menalo: Nadam se da nisam razočarao Prosinečkog, a sa BiH se...
907
Shares
Menalo: Nadam se da nisam razočarao Prosinečkog, a sa BiH se vidim na Euru

NOVI IGRAČ DINAMA

Menalo: Nadam se da nisam razočarao Prosinečkog, a sa BiH se vidim na Euru

16. 02. 2018 - 21:15
0
Shares

Nakon dugotrajnih pregovora, Dinamo je pred sam kraj prijelaznog roka uspio potpisati mladog Luku Menala iz Širokog Brijega.

Krilni napadač, koji je nedavno debitirao za reprezentaciju BiH, modrima će se priključiti tek na ljeto, a za Sportske novosti iznio je prve dojmove i još jednom istaknuo da navija za - Hajduk!

"Znao sam otprije kako su ovdje vrhunski uvjeti u odnosu na ostatak HNL-a, a pogotovo u odnosu na BiH ligu, ali svejedno sam impresioniran onime što sam vidio. Mislim da u Maksimiru imam ispunjene sve preduvjete za napredak. Sve je na meni, ja sam taj koji se mora dokazati."

"Kada su me pitali za koga navijam odgovorio sam iskreno da navijam za Hajduk, jer drugačije ne znam. Možda sam trebao biti više diplomat, ali ne želim biti ono što nisam. I to je sve što ću reći na tu temu. Od ljeta sam igrač Dinama i fokusiran sam isključivo na ono što me čeka u Maksimiru i čemu se izuzetno veselim", rekao je Menalo pa dodao kako ga iz Hajduka, službeno, nikada nisu kontaktirali.

Zbog utakmice Sarajeva, na nedjeljni derbi ipak neće ići, ali otkrio je svoja očekivanja:

"Neću moći na derbi jer imam utakmicu, ali bio sam prije na derbijima i jedva čekam sljedeću sezonu da u njima sudjelujem kao igrač. To je potpuno drugačiji osjećaj. Ali, očekujem da nakon derbija Dinamo bude korak bliže naslovu prvaka!"

U Dinamu trenutno igraju tri nogometaša iz BiH; Gojak, Hodžić i Hajrović. Je li s njima u kontaktu?

"Amera Gojaka znam, jer smo skupa igrali za mlade reprezentacije BiH dok sam o Hodžiću i Hajroviću čuo sve najbolje. Imat ću ih priliku upoznati, ako ne do ljeta u reprezentaciji, onda svakako u Dinamu."

Menalo je otkrio i koliko je upoznat s HNL-om i iznenadio otkrivši koga vidi kao svoj uzor:

"Sve znam, jer pratim HNL. Mislim kako Dinamo odavno nije bio jači. S Ademijem i Soudanijem koji su u formi i ostalima koji pokazuju veliku kvalitetu i talent. Da, ne mogu se sjetiti kada je Dinamo bio jači."

"A uzor mi je samo jedan - Niko Kranjčar!"

Prokomentirao je očekivanja od reprezentacije koju je nedavno preuzeo Robert Prosinečki: 

"Dojmovi su isključivo pozitivni. O Prosinečkom sam puno slušao kao igraču, a rezultati pokazuju da je riječ i o vrhunskom treneru. Nadam se kako ga nisam razočarao. I očekujem da se kvalificiramo za Euro!"

Za kraj se složio Lukom Modrićem koji je rekao da je pravi igrač onaj koji uspije u zahtjevnoj bh. Premijer ligi:

"Sve što je Luka rekao je istina s tim da se liga malo promijenila u odnosu na vrijeme kada je on igrao. Malo je bolje, ali svejedno je teška liga i specifična. Iskustvo takvih utakmica je neprocjenjivo za sve nas."

Učitaj još novosti