16. 02. 2018 - 08:00
"Buffon mora u penziju, Juve s njim na golu nikada neće...
907
Shares

MARIO BASLER:

"Buffon mora u penziju, Juve s njim na golu nikada neće osvojiti Ligu prvaka"

16. 02. 2018 - 08:00
0
Shares

Gianluigi Buffon našao se obasut kritikama nakon remija s Tottenhamom u Ligi prvaka.

Juventus je jučer krenuo odlično i nakon svega 10 minuta igre imao 2:0 nad gostima iz Londona, ali od tog trenutka Stara Dama teško je uopće prelazila centar igrališta.

Imali su naravno i priliku za 3:1 iz drugog penala na utakmici, ali je Gonzalo Higuain zatresao prečku umjesto mreže i time dao priliku Spursima da se vrate u utakmicu, što su oni objeručke prihvatili.

Uz Higuaina, kao veliki krivac našao se i Gianluigi Buffon, koji je pored sebe pustio dvije lopte, jednu Harryja Kanea, a drugu Christiana Eriksena iz slobodnog udarca, kojeg mu navijači najviše zamjeraju.

Gigi je upisao i dvije fantastične odbrane tokom 90 minuta, ali to nije bilo dovoljno da se ublaže greške.

Nekadašnji fudbaler Bayerna iz Munchena i reprezentativac Njemačke, Mario Basler tvrdi kako je Buffonu vrijeme za penziju.

“Gigi je bio nevjerojatan golman. Ipak, mnogi ne odu na vrijeme u penziju, pa tako niti on. Ja sam recimo prestao igrati s 33 godine i smatram da mu klub i trener Allegri moraju reći da je vrijeme za penziju”, smatra Basler.”

Dodao je i kako Juventus nikada neće osvojiti Ligu prvaka dok je Buffon na njihovom golu.

“Vjerovatno ima veliku želju osvojiti Ligu prvaka, ali on više nije vrhunski golman i Juventus neće nikad osvojiti trofej dok im je on na golu”, uvjeren je Mario.

Buffon je tri puta igrao finala Lige prvaka, ali ih je sve redom gubio. Od Juventusa su redom uspješniji bili Milan, Barcelona i Real Madrid.

Učitaj još novosti