14. 02. 2018 - 19:57
"Ovo je godina PSG-a, mogu otići sve do kraja, a Neymar bi...
907
Shares

VAHA ZA GOAL:

"Ovo je godina PSG-a, mogu otići sve do kraja, a Neymar bi mogao biti novi kralj"

14. 02. 2018 - 19:57
0
Shares

U gradu ljubavi, na dan ljubavi, PSG je tačno prije godinu dana razbio Barcelonu u osmini finala Lige prvaka. Bilo je to Valentinovo za pamćenje za sve navijače francuskog prvaka. Godinu dana poslije, PSG opet igra na Valentinovo. Protivnik je ponovo španski velikan, samo će sada Francuzi biti gosti.

Vahid Halilhodžić je od 2003. do 2005. godine sjedio na klupi Parižana, bio je igrač i trener momčadi s Parka prinčeva i nestrpljivo čeka sraz na Santiago Bernabeu.

"Evo, baš listam L’Equipe. Njima je glavna dvojba hoće li igrati Mbappe ili Di Maria. Mislim da će na kraju ipak igrati Mbappe. On, Neymar i Cavani mi zajedno izgledaju još paklenije", rekao je za Goal selektor Japana, koji je trenutno u Francuskoj.

Vaha smatra kako Parižani itekako mogu doći do pobjede u dvorištu evropskog prvaka.

"Real nikad ne smijete otpisati, ali je ta momčad u očitom padu. U silaznoj je putanji ove sezone i Cristiano Ronaldo. Novi nogometni kralj bi mogao biti Neymar. Ovo je njegova godina i godina PSG-a", rekao je Vaha i dao svoju prognozu finala Lige prvaka ove sezone.

"Uvijek su moguća neka iznenađenja, ali ako se ne sretnu prije, mislim da ćemo u završnici gledati PSG i Manchester City. To su dvije najbolje momčadi u Evropi u ovom trenutku", uvjeren je bivši trener Dinama.

PSG u polufinalu Lige prvaka nije bio duge 23 godine, to je najdalje gdje je dogurao. Predvodio ih je tada veliki George Weah, sad ih predvodi Neymar, koji je genijalan igrač.

"On i Mbappe su nakon Messija i Ronalda najatraktivniji igrači današnjice. Zbog toga je PSG i favorit večeras u Madridu", završio je Vaha.

neymar-mbappe

Lani je tvrdio kako Parižani još nisu dovoljno zreli za finale Lige prvaka i naslov evropskog prvaka. Sad je siguran kako njegov PSG može otići do kraja. Nije jedini poznati nogometni trener i stručnjak koji to misli. Ako padne Real, onda će biti jasno, ovaj PSG može na krov Evrope.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti