14. 02. 2018 - 09:25
Neprepoznatljivi Juventus: Nešto će trebati ozbiljno razmrdati...
907
Shares
Neprepoznatljivi Juventus: Nešto će trebati ozbiljno razmrdati ili im slijedi oproštaj od Evrope

JUVENTUS-TOTTENHAM

Neprepoznatljivi Juventus: Nešto će trebati ozbiljno razmrdati ili im slijedi oproštaj od Evrope

14. 02. 2018 - 09:25
0
Shares

Da, možda je prestrogo nakon prve utakmice reći da se Juventus oprostio od Lige prvaka, ali Tottenham s gostovanja iz Torina odlazi s dva postignuta gola. Tottenham koji nije bezopasna ekipa, Tottenham koji se ravnopravno već nekoliko sezona bori za vrh u engleskom prvenstvu, Tottenham koji je u utorak nadigrao Juventus, ostavio crno-bijele u sjeni u vlastitom dvorištu.

2:2 je rezultat s kojim se spursi vraćaju u London. Juventus će im morati zabiti na Wembleyu ako želi dalje, ali mora se dobro paziti jer ne smije ni primiti gol. Da, tu će Allegri imati puno manje brige jer se barem u Buffona gotovo uvijek može pouzdati. Spasio ga je Gigi nekoliko puta i večeras, ali i primio je dva gola - nekarakteristično, posebno ako se zna da su mu to bili prvi primljeni golovi nakon 694 minute čiste mreže.

Ali Allegrija i navijače Juventusa treba brinuti nešto drugo. Juventus je krenuo u formaciji 4-2-3-1 , prilično napadački nastrojenoj i to im se isplatilo otvaranjem iz snova. Imali su dva gola prednosti nakon samo devet minuta igre, ali ubrzo su potpuno nestali s terena, piše Goal.com. Pa na poluvrijeme su otišli s tek nešto više od 30 posto posjeda lopte u vlastitim nogama. Juventus se odlučio povući, zabio se pred vlastiti šesnaesterac, a naprijed je ostajao samo Higuain koji je vrebao kontre.

Da, bilo je tu nekoliko dobrih kontri, ali često je nedostajao još jedan igrač koji bi pomogao u napadu. Često su Higuain i Pjanić, koji su i bili najopasniji dok je Juventus još koliko-toliko igrao, jednostavno bili prespori. Vidjelo se da na terenu nedostaje Dybala. O kako im nedostaje! Pa i izostanak Matuidija je vidljiv, pogotovo kod Pjanića jer mu nije imao tko čuvati leđa, a i Cuadradova bi trka dobro došla. Nisu stvarali prilike, bili su potpuno pasivni, ma nisu se čak dobro ni branili.

Uzvrat je za nešto više od 20 dana, pitanje je kakva će biti situacija s ozljedama, trebala bi ona ići na ruku Allegriju, trebala bi se povrijeđena ekipa vratiti (Dybala, Cuadrado, Barzagli, Matuidi, Lichtsteiner i Höwedes). Ali jasno je da s ovim pristupom igri, Juventus nema što tažiti u Londonu. Osim što bi mogao ostati bez naslova u Serie A (jer prvi put nakon puno godina ima ozbiljnu konkurenciju u Napoliju), mogao bi se prilično rano oprostiti i od Europe.

Trebat će nešto ozbiljno razdrmati jer ovo je bio neprepoznatljiv Juventus.

 

Učitaj još novosti