11. 02. 2018 - 18:02
Barcelona drugi meč zaredom bez pobjede, Atletico sve bliži...
907
Shares
Barcelona drugi meč zaredom bez pobjede, Atletico sve bliži Kataloncima

PRIMERA

Barcelona drugi meč zaredom bez pobjede, Atletico sve bliži Kataloncima

11. 02. 2018 - 18:02
0
Shares

Fudbaleri Barcelone remizirali su na svom Camp Nou sa ekipom Getafea rezultatom 0:0 u 23. kolu Lige Primere.

Ernesto Valverde je izveo pomalo čudnu postavu, ali je bio primoran da na štoperskim pozicijama upari Yerryja Minu i Lucasa Dignea, Philippe Coutinho je ovaj put bio starter, kao i Paco Alcacer, dok su upravo njih dvojicu u drugom poluvremenu zamijenili Andres Iniesta i Ousmane Dembele.

Domaći su se neočekivano mučili, u prvom poluvremenu samo su Messi i Suarez imali po jedan pokušaj, ali Getafe se odlično branio i bio opasan iz polukontri.

Tempo utakmice tek je znatno skočio u drugom dijelu igre, Barca je krenula u još veću ofanzivu, ali je teško dolazila do pravih prilika. Coutinho je imao opasan šut sa distance, ali je golman Guaita bio na mjestu.

Valverde je odlučio da napravi dvostruku izmjenu, Iniesta i Dembele su zamijenili Coutinha i Dembelea i Barca je bila sve opasnija.

Mina je imao opasan pokušaj glavom poslije Messijevog prekida, na isti način je probao i poslije kornera, lopta prolazi tik pored stative.

U 80. minuti, Leo Messi je dva puta pokušao na identičan način, sa 20 metara, ali je Guaita krajnjom mukom odbranio.

U finišu, prava opsada gola, ušao je i Paulinho, Barca je kružila oko šesnaesterca, posljednju šansu propustio je Suarez glavom, opet je Guaita fenomenalno intervenisao.

Barca je ovim kiksom i drugim uzastopnim remijem zakuhala trku za titulu, Atletico Madrid sada ima samo sedam bodova manje.

Učitaj još novosti