06. 02. 2018 - 14:21
Italijani ogorčeni: Transfer poput ovog u Milan razlog je...
907
Shares
Italijani ogorčeni: Transfer poput ovog u Milan razlog je zašto Serie A propada sve više

STRINIĆ NA UDARU

Italijani ogorčeni: Transfer poput ovog u Milan razlog je zašto Serie A propada sve više

06. 02. 2018 - 14:21
0
Shares

Tijekom jučerašnjeg dana talijanski mediji lansirali su informaciju kako Ivan Strinić (30) koncem tekuće sezone napušta Sampdoriju i početkom predstojećeg ljetnog prijelaznog razdoblja potpisuje saradnju s Milanom.

Italijanski transferni guru Gianluca Di Marzio potvrdio je kako je oko Strinićevog potpisa za Milan sve zgotovljeno. Najugledniji italijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport istaknuo je, pak, kako su do transferne realizacije preostale tek formalnosti.
 
U međuvremenu je na portalu Calciomercato osvanuo osvrt koji se s kritičnom notom čudi Milanovoj transfer politici. 

"Nema kraja besmislenim potezima Milanovog sportskog direktora Massimiliana Mirabellija. Njegov najnoviji potez jest dovođenje Ivana Strinića u Milano, a dolazak često osporavanog hrvatskog beka podigao je prašinu na Apeninima, kao što njegovo igranje u reprezentaciji često podiže u domovini. Italijanima nije jasno što on radi u Milanu. Tvrde kako će biti tek zamjena Ricardu Rodriguezu, ali je li on doista bolji od Antonellija koji je na odlasku?", pita se autor članka i direktnim krivcem za Milanovo posrnuće proglašava Massimiliana Mirabellija.
 
"Jasno je gdje ovakva politika vodi. Takav pristup nogometu krivac je što je doveden Nikola Kalinić. Massimiliano Mirabelli bacio je gomilu novca na momčad koja je sastavljana bez imalo logike. Klasni igrači ne postoje, kao ni igra i rezultat. Dovođenje Ivana Strinića na sve nabrojano je potez kakav bi povukao i Adriano Galliani u svojoj najgoroj fazi. Milan trenutno ima osrednji tim i imat će ju još dugo nastavi li ovako poslovati. Baš takvi poslovi razlog su što Serie A propada i što je godinama u sjeni Premierlige", poenta je teksta.
 
Ivan Strinić za Sampdoriju ugovorno je vezan do 30. juna 2018. godine. U slučaju transfera, u Milan bi se preselio kao slobodan igrač. Trenutno na tržištu vrijedi četiri i pol miliona eura. 

Učitaj još novosti