05. 02. 2018 - 23:02
Potop Plavaca kod Watforda, Genoa pokorila Olimpico
907
Shares
Potop Plavaca kod Watforda, Genoa pokorila Olimpico

LIGE PETICE

Potop Plavaca kod Watforda, Genoa pokorila Olimpico

05. 02. 2018 - 23:02
0
Shares
Chelsea je upisao i drugi uzastopni prvenstveni poraz. Nakon prošlosedmičnog poraza od Bournemoutha 3:0, na gostovanju su poraženi od Watforda s 4:1. Bio im je ovo šesti ovosezonski poraz, a čitave prošle sezone su ih imali samo pet!
 
Chelsea je oštećen već u 30. minuti kada je zbog nikakvog prekršaja isključen Bakayoko. Veznjak je već imao žuti, a kada je protivniku u jednom duelu nagazio prst (?!) sudac ga je poslao u svlačionicu. Ni protestiranje nije pomoglo, plavci su bili osuđeni sljedećih sat vremena igrati s igračem manje.
 
Dodatni udarac sudac im je zadao u 42. minuti kada je dosudio penal Watfordu. Ovoga puta poštena odluka jer je Courtois srušio protivnika. Belgijski golman potom nije uspio zaustaviti udarac Deeneya.
 
I s igračem manje plavci su u nastavku uspjeli izjednačiti. Ali kratak je bio nalet nade nakon odličnog Hazardovog gola u 82. minuti jer je samo dvije minute kasnije prednost Watfordu vratio Daryl Janmaat .
 
To je dalo dodatnu snagu domaćim igračima, a slomilo Chelsea koji je do kraja primio još dva gola. Gerard Deulofeu  je bio strijelac u 88. minuti, a Roberto Pereyra u 91.
 
Olivier Giroud je igrao od 64. minute. Chelsea je četvrti s 50 bodova, jednim manje od Liverpoola. Vodeći City ima 19 bodova više.
 
U 23. kolu Serie A Genoa je s 2:1 pobijedila Lazio. Pandev i Laxalt su bili strijelci za goste, a za Lazio je jedini gol zabio Parolo. Rimljani su treći u prvenstvu s 46 bodova.
Učitaj još novosti