22. 01. 2018 - 20:15
Fulhamovo čudo od djeteta na meti pola Evrope
907
Shares
Fulhamovo čudo od djeteta na meti pola Evrope

RYAN SESSEGNON

Fulhamovo čudo od djeteta na meti pola Evrope

22. 01. 2018 - 20:15
0
Shares

Neminovni protok vremena možda se i najbolje može osjetiti poSmatrajući kako stasaju neke nove generacije mladih ljudi.

Tako smo u posljednje vrijeme na nogometnim travnjacima svjedočimo nastupima mladića koji su rođeni u trećem tisućljeću. Takvi igrači više nisu rijetkost niti u najjačim svjetskim ligama te su neki od njih čak zaigrali i u elitnoj Ligi prvaka.

Možda i najsvjetliji predstavnik te nove nogometne generacije 17-godišnji je igrač Fulhama Ryan Sessegnon. 

Brzonogi lijevi bočni ove je sezone svojim nevjeroVatnim postignućima uzburkao nogometne vode te se odjednom našao na meti velikih eVropskih klubova.

NevjeroVatni Sessegnon ove je godine s devet pogodaka najbolji strijelac kluba s Craven Cottagea, iako igra na lijevom boku. Tom je učinku pridodao i četiri asistencije te stoga ne čudi kako se Paris Saint Germain priključio Manchester Unitedu i Tottenhamu u lovu na mladog engleskog reprezentativca.

Rođen i odrastao u Londonu, Ryan je za prvu momčad Fulhama debitirao 9. avgusta 2016. sa samo 16 godina i 81 danom u utakmici Liga kupa. 

Talent je bio vidljiv odmah te je samo 14 dana kasnije mladi Englez zabio pogodak u drugoligaškom susretu protiv Cardiffa postavši tako prvi nogometaš rođen nakon 2000. godine koji je postigao gol u Engleskoj te najmlađi strijelac u povijesti Championshipa.

Strelovit uspon Sessegnona eskalirao je ove sezone kada je lijevi bočni igrač Fulhama priredio pravi spektakl zabivši hat-trick u gostojućoj prvenstvenoj pobjedi svoje momčadi nad Sheffield Unitedom.

Novi briljantan nastup 17-godišnjak je imao i ove subote kada je zabio dva pogotka u uvjerljivom 6-0 slavlju Fulhama nad Burtonom čime je pomogao svom sastavu da dođe na korak od pozicija koje vode u doigravanje za nastup u Premier ligi iduće sezone.

Učitaj još novosti