14. 01. 2018 - 20:03
"Mali majmun i njegova porodica moraju napustiti Njemačku jer...
907
Shares

OTAC NAPADAČA BORUSSIJE:

"Mali majmun i njegova porodica moraju napustiti Njemačku jer ne možemo više živjeti ovdje"

14. 01. 2018 - 20:03
0
Shares
Dortmundska Borussia suspendirala je Pierre-Emericka Aubameyanga i propustila šansu preskočiti Schalke i Leipzig na drugom mjestu!
 
Žuti su kod kuće odigrali razočaravajućih 0:0 s Wolfsburgom, Sancho i Isak pogađali su okvir gola, Borussia je ostala bod iza Schalkea i dva iza Leipziga, te 15 iza Bayerna.
 
No priča dana dogodila se prije utakmice, kada je iz momčadi izbačen najbolji igrač Aubameyang. Razlog je bila nedisciplina, a trener Peter Stöger objasnio je:
 
"Imali smo važan sastanak u subotu, na kojem se on nije pojavio, pa onda valjda on nije toliko važan. Niti ga zanima. Zato smo poduzeli mjere. Bio je iznenađen kad sam mu to saopštio, nije se baš složio, ali za nas priča je vrlo jasna: ako on ne želi biti dio tima, igrat će neko kome je stalo. On tvrdi da mu je stalo, ali mi znamo da nije tako."
 
Napadač se nije oglasio, ali njegov otac Pierre Aubameyang jest. On je napao Kickerova novinara Karl-Heinza Wilda i najavio da mu sin odlazi iz Njemačke. Iako taj incident s novinarom zapravo nema nikakve veze sa suspenzijom.
 
"Usrani novinar koji tretira mog sina kao majmuna, želi nas vratiti u Hitlerovo doba. Pa zato mali majmun i njegova porodica moraju napustiti Njemačku jer ne možemo više živjeti ovdje."
 
 
Učitaj još novosti