14. 01. 2018 - 19:53
Raspad Orlova u Hrvatskoj: Samo čudo Srbiju može spasiti
907
Shares
Raspad Orlova u Hrvatskoj: Samo čudo Srbiju može spasiti

EVROPSKO PRVENSTVO

Raspad Orlova u Hrvatskoj: Samo čudo Srbiju može spasiti

14. 01. 2018 - 19:53
0
Shares

Rukometaši Srbije poraženi su od selekcije Švedske u 2. kolu grupe A Evropskog prvenstva u Splitu rezultatom 30:25 i sada imaju samo teoretsku šansu da se plasiraju u drugi krug takmičenja.

Poslije startnog poraza od domaćina Hrvatske (32:22) ekipi selektora Jovice Cvetkovića pobjeda je bila neophodna, ali Skandinavci su od početka utakmice kontrolisali rezultat i prvim trijumfom Švedska je praktično obezbijedila mesto u drugoj fazi EP-a u Zagrebu.

Selektor Jovica Cvetković nije mogao da računa na povrijeđene Marka Vujina i Stefana Vujića, a samo u posljednjih desetak minuta "orlovi" su bili ravnopravan rival kada su došli do 23:21.

Srbija se u utorak u posljednjem kolu sastaje s Islandom, dok Švedska igra s Hrvatskom.

Švedska je preko Nilsena povela već nakon 25 sekundi, a preko pivotmena Beljanskog Srbija je uzbrzo izjednačila. "Vikinzi" su mnogo sigurniji u napadu i poslije 7 minuta imaju četiri gola viška - 7:3. Defanziva je ponovo veliki problem srpskog tima, a dva od tri pogotka za "orlove" postigao je kapiten Šešum. Na odmor su naši susjedi otišli s velikih minus 6 i to je bilo presudno.

U nastavku su pokušali preokrenuti, stigli do 23:21 u 50. minuti, ali je onda Apelgrin odbranio zicer Nenadiću, a Skandinavci s igračem više u sljedećem napadu došli do 24:21.

Kod rezultata 24:22 Cvetkovićeva ekipa je imala još jednu priliku da dođe na korak do rivala, ali je Apelgrin bio sjajan na golu. Na drugoj strani Heringson i Zahrison su pogodili sa 26:22 i praktično riješili meč u 54. minutu.  

Nenadić je sa sedam metara smanjio na 26:23, Šveđani su u tim trenucima imali dva igrača manje, ali je Đorđić napravio faul u napadu! I to je bio kraj... Kako Orlovi igraju, samo ih čudo može odvesti u naredni krug.

Učitaj još novosti