13. 01. 2018 - 21:34
Makedonija u balkanskom derbiju bolja od Slovenije
907
Shares
Makedonija u balkanskom derbiju bolja od Slovenije

EVROPSKO PRVENSTVO

Makedonija u balkanskom derbiju bolja od Slovenije

13. 01. 2018 - 21:34
0
Shares

Rukometna reprezentacija Makedonije savladala je u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj selekciju Slovenije rezultatom 25:24 (11:11).

Makedonci su u Zagrebu stigli do vrijedne pobjede, koja će im veoma značiti u borbi za drugi krug takmičenja, poslije velike drame protiv Slovenije u balkanskom derbiju. 

Iako su Slovenci u prvom dijelu igre bili bolji rival, vodili su i sa tri gola razlike u više navrata (8:11), na odmor se ušlo u egalu (11:11). Na startu drugog poluvremena Makedonija je nastavila seriju sa nova četiri gola, dok se do kraja utakmice igralo gol za gol. 

Utakmica je riješena na tri i po minuta prije kraja, kada je ispostaviće se pobjednički gol za Makedonce postigao Filip Lazarov. 

Najefikasniji u makedonskom timu je bio Dejan Manaskov sa osam golova, legendarni Kiril Lazarov je upisao sedam pogodaka, dok su Mirkulovski, Georgievski i Filip Lazarov postigli po dva pogotka. 

Na drugoj strani, u timu Slovenije koji sa klupe predvodi Veselin Vujović, najbolji je bio Žiga Mlakar sa četiri gola, dok su po tri puta poentirali Blagotinšek, Janc, Cingesar i Zarabec. 

Učitaj još novosti