13. 01. 2018 - 18:03
Nikad hladnije u Madridu: Zidane pred otkazom, Ronaldo i...
907
Shares
Nikad hladnije u Madridu: Zidane pred otkazom, Ronaldo i društvo se obrukali kao nikad

PRIMERA

Nikad hladnije u Madridu: Zidane pred otkazom, Ronaldo i društvo se obrukali kao nikad

13. 01. 2018 - 18:03
0
Shares

Villareal je danas s 1:0 savladao Real u Madridu i tako ostvario prvu pobjedu u historiji na "Santiago Bernabeu".

Trenutak odluke dogodio se u samom finišu, tačnije u 87. minuti kada je Fornals sjajnim lobom kaznio brojne promašaje Kraljeva.

Villarreal se činio kao idealan protivnik za povratak Zidaneove momčadi na pobjedničke staze nakon što su prošlog vikenda remizirali sa Celtom (2:2) te par dana kasnije u kupu protiv Numacije odigrali istovjetnih 2.2. Naime, žuta podmornica nikad u historiji, do sada, nije slavila na Realovom stadionu. U 17 prethodnih utakmica samo su dva puta ostali neporaženi.

I u ovom susretu kraljevskom klubu je presudio niz promašaja stopostotnih prilika, ali i fantastičnih Asenjo koji je na golu gostiju branio 'nemoguće'.

Već u 14. minuti pogodak Garetha Balea poništen je zbog ofsajda, a u idućih 15 minuta okvir gola su pogodili Marcelo i dva puta Ronaldo , koji je i iz slobodnog udarca bio vrlo blizu pogotku, no njegov udarac pod prečku vršcima prstiju brani bivši golman gradskog rivala Atletica.

Igra Reala u nastavku nije bila niti blizu eksplozivna kao u prvom poluvremenu kada je prema gostujućem golu upućeno čak 18 udaraca, prvu priliku imao je Luka Modrić koji je pucao pored gola s ruba kaznenog prostora u 64. minuti, a nešto bolji bio je njegov pokušaj u 81. kada je iskosa pucao malo pored gola.

Villarreal je iskoristio jedinu pravu priliku u 88. minuti kada je Fornals iskoristio dodavanje s lijevog boka i jednu odbijenu loptu poslao u gol pored već svladanog Navasa. Domaći igrači žalili su se jer je ostalo upitno je li Unal bio u ofsajdu prije nego što je lopta došla do strijelca.

Cristianu Ronaldu ovo je bila peta uzastopna utakmica u kojoj je ostao bez gola i jedna od rijetkih u kojima nije tresao mrežu današnjeg protivnika kojem je u 13 utakmica zabio 12 golova. 

Zidane je odlučio Kovačića ostaviti na klupi, a njegova momčad novim je kiksom pružila priliku Barceloni da pobjegne na nestvarnih 19 bodova prednosti.

Učitaj još novosti