12. 01. 2018 - 15:13
Abramovič u nevjerici: Zbog ovog mu propada izgradnja...
907
Shares
Abramovič u nevjerici: Zbog ovog mu propada izgradnja najskupljeg stadiona ikada?!

PORODIČNA KUĆA

Abramovič u nevjerici: Zbog ovog mu propada izgradnja najskupljeg stadiona ikada?!

12. 01. 2018 - 15:13
0
Shares

Ruski milijarder i vlasnik londonskog Chelseaja Roman Abramovič planira izgradnju novog Stamford Bridgea, koji bi trebao biti najskuplji stadion na svijetu. 

Troškovi njegove izgradnje bi trebali iznositi više od milijarde eura. Usporedbe radi, izgradnja novog doma Atletico Madrida, Wande Metropolitano je čelnike madridskog kluba koštala 240 miliona eura.

Međutim, Chelsea je naišao na jedan problem, a to je porodična kuća koja se nalazi u blizini. Naime, članovi porodice već 50 godina žive u toj kući te su se žalili kako će novi stadion spriječiti prodor sunčevih zraka do njihovog doma te im tako uskratiti pravo na sunčevu svjetlost.

Prema navodima BBC-a, porodica je u maju prošle godine pokrenula pravnu bitku te se nadaju kako planirani stadion, kapaciteta 60 hiljada sjedećih mjesta nakon određenih preinaka neće stvarati sjenu. 

Chelsea je za dopuštenje za gradnju stadiona porodici navodno ponudi šesteroznamenkasti iznos novca, koji su oni odmah odbili, prenosi Goal.com. Također, plavci su već uplatili novce vlasnicima kuća u susjedstvu, u kojem je nedavno jedna trosobna kuća prodana za milion i 300 hiljada eura.

Učitaj još novosti