07. 01. 2018 - 17:50
Velikan u posljednji tren pokušao preoteti Coutinha Barci:...
907
Shares
Velikan u posljednji tren pokušao preoteti Coutinha Barci: Ponudili 200 miliona Redsima i veću platu Brazilcu, ali...

MUNDO DEPORTIVO

Velikan u posljednji tren pokušao preoteti Coutinha Barci: Ponudili 200 miliona Redsima i veću platu Brazilcu, ali...

07. 01. 2018 - 17:50
0
Shares

Philippe Coutinho jučer je konačno kompletirao transfer u Barcelonu za čak 160 miliona eura i tako postao drugi najskuplji igrač u historiji.

"Mundo Deportivo" tvrdi da je Real Madrid u posljednji tren pokušao pokvariti ovaj posao između Katalonaca i Liverpoola.

Nakon što je Coutinho pristao na Barcine uvjete, njegovom menadžeru su se navodno obratili ljudi iz Madrida.

Igraču su ponudili veću platu nego što je dobio na "Nou Campu", a Redsima su bili spremni platiti 200 miliona eura kako bi stopirali transfer u Barcelonu.

Ipak, Brazilac je odbio Realovu ponudu i rekao da je Barca jedini klub kojim bi zamijenio Liverpool te da je odavno želio otići kod Messija i društva.

Coutinho je već stigao u Barcelonu, a dolaskom je srušio brojne rekorde. Postao je drugi najskuplji igrač svijeta te najskuplje zimsko pojačanje u historiji i najskuplja prodaja u Premier ligi.

 Poznato je i kako će Liverpool ugrabiti 40 miliona eura bonusa u Coutinhovom ugovoru:
 
Nakon odigranih 100 utakmica za Barcelonu, na račun Engleza sjest će 20 miliona eura. Philippe je potpisao na pet i pol godina pa je ovaj bonus zagarantovan.
 
Zanimljivo, nakon samo 25 odigranih utakmica na "Anfield" stiže pet miliona eura. Dodatnih pet miliona stiže ako se Barca plasira u Ligu prvaka i tako u prve dvije sezone, a još pet miliona će dobiti ako Katalonci osvoje najelitnije evropsko takmičenje.

Učitaj još novosti