07. 01. 2018 - 16:17
Brazilski reprezentativac poručio: Željno čekam Pepov poziv,...
907
Shares
Brazilski reprezentativac poručio: Željno čekam Pepov poziv, uvijek sam sanjao da igram tamo!

FRED OTKRIO ZA GLOBO ESPORTE

Brazilski reprezentativac poručio: Željno čekam Pepov poziv, uvijek sam sanjao da igram tamo!

07. 01. 2018 - 16:17
0
Shares

Prema pisanju brazilskog portala Globo Esporte, vezni igrač Shakhtar Donetska Frederico Rodrigues Santos, poznatiji kao Fred, nakon nedavno odigrane humanitarne utakmice u Brazilu poručio je kako čeka poziv trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole.

24-godišnjak se već duže vrijeme povezuje s dolaskom u Manchester City, ali ‘Građani’ još uvijek nisu poslali ponudu za njega.

On je u intervjuu rekao: “Zainteresirano čekam Guardiolin poziv. Mislim da bih dosta napredovao pod njegovim vodstvom. Engleska je najbolja liga na svijetu, uvijek sam sanjao da zaigram tamo.”

24-godišnjak je bio dio jedinog tima koji je slavio protiv Manchester Cityja ove sezone. To se desilo u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka, kada je njegov Shakhtar slavio rezultatom 2-1, ali uprkos tome ‘Građani’ su osvojili prvo mjesto u grupi.

On je impresionirao na toj utakmici, kao i na uzvratnoj na Etihadu, gdje je Manchester City slavio rezultatom 2-0, a kako pišu engleski mediji, Guardiola ga želi dovesti kao nasljednika Fernandinha, koji je u klubu jedan od najvažnijih igrača otkako je stigao 2013. godine. Pored Fernandinha, u svlačionici Manchester Cityja nalazi se još nekoliko Brazilaca, uključujući Danila, Gabriela Jesusa i Edersona.

Fred je karijeru počeo u brazilskom Internacionalu 2011. godine, u čijem dresu je u dvije godine postigao osam golova u ukupno 55 nastupa. U ljeto 2013. godine stigao je u svoj trenutni klub Shakhtar Donetsk s 15 miliona eura, te je u četiri i pol sezone odigrao 140 utakmica i postigao 12 golova.

Ove sezone je u svim takmičenjima odigrao ukupno 24 utakmice, postigao dva gola i upisao jednu asistenciju, a njegova vrijednost prema portalu Transfermarkt se procjenjuje na osam miliona eura.

Manchester Cuty je trenutno vodeći u Premier ligi nakon 22 odigrana kola sa 62 osvojena boda, čak 15 više od drugoplasiranog Manchester Uniteda. U top četiri još se nalaze Chelsea sa 46 bodova, te Liverpool sa 44 osvojena boda. ‘Građane’ u sljedećem kolu očekuje veliki derbi protiv Liverpoola na Anfieldu, a ta utakmica je na rasporedu sljedeće nedjelje.

Učitaj još novosti