07. 01. 2018 - 15:38
Rijeka će na šampionskoj generaciji zaraditi oko 20 miliona...
907
Shares
Rijeka će na šampionskoj generaciji zaraditi oko 20 miliona eura, ostala još samo četvorica

IPAK NI BLIZU DINAMU

Rijeka će na šampionskoj generaciji zaraditi oko 20 miliona eura, ostala još samo četvorica

Sport.ba/Germanijak.hr
07. 01. 2018 - 15:38
0
Shares

Aktuelni osvajač hrvatske dvostruke krune, Rijeka, već je prodala Mateja Mitrovića, Franka Andrijaševića, Stefana Ristovskog, Marka Vešovića, Marija Gavranovića, Roman Bezjak vratio se s posudbe u matični klub, a Josip Elez je na izlaznim vratima Rujevice. Od igrača iz udarne momčadi koja je lani osvojila naslov prvaka Hrvatske, u klubu su ostali još samo golman Andrej Prskalo, Filip Bradarić i Alex Gorgon, a pitanje je i koliko će oni izdržati...

Dosad su na prodajama ove sedmorice zaradili oko 16 miliona eura prema neslužbenim podacima, a kad ode Bradarić, za kojeg italijanski klubovi nude pet miliona eura, zarada bi mogla preskočiti 20 miliona eura. Zvuči odlično za klupski finansijski prosperitet u budućnosti, ali za Zdravka Mamića je i dalje kiki-riki jer on samo na Luki Modriću okrene 25 miliona eura. Također - ne uloži li Rijeka taj novac pametno, moglo bi joj se dogoditi da ove sezone doživi debakl na sportskom planu.

2

Najprije su prodali Mateja Mitrovića, prije godinu dana otišao je u Bešiktaš za 4,2 miliona eura, zatim se odmah po završetku prošle sezone Roman Bezjak vratio u Darmstadt s posudbe. U ljetnom prijelaznom roku prodali su Franka Andrijaševića Gentu za četiri miliona eura, a zatim i Stefana Ristovskog Sportingu za 2,5 miliona eura.

Ove zime ostali su bez Marka Vešovića koji je za pola miliona eura prodan u Legiju, Marija Gavranovića koji je za 1,5 miliona eura otišao u Dinamo, te konačno Josipa Mišića koji je se za tri miliona eura pridružio Ristovskom u Sportingu.

Josip Elez mogao bi im se pridružiti uskoro iako još nije službeno prodan, trenutno je u tijeku "natezanje" s Hannoverom oko odštete, ali ona bi trebala iznositi oko tri miliona eura.

Kad bi se gledale osnovne zakonitosti poslovanja, onda su ovo sve bili sjajni poslovi jer je Rijeka izvukla 15 puta više od uloženog, no ostaje pitanje hoće li biti dovoljno za izgradnju nove šampionske momčadi...

Učitaj još novosti