27. 12. 2017 - 07:06
Kraljevo novo ruho: Evo kako bi trebao izgledati novi super...
907
Shares
Kraljevo novo ruho: Evo kako bi trebao izgledati novi super jaki Real

DIARIO GOL

Kraljevo novo ruho: Evo kako bi trebao izgledati novi super jaki Real

27. 12. 2017 - 07:06
0
Shares

Real Madrid je imao jednu od najuspješnijih godina ikada, ali trenutno zaostaje ogromnih 14 bodova za Barcelonom. Čini se da će odbrana naslova prvaka Španije ostati samo san, a i u Ligi prvaka će biti na velikom ispitu protiv super jakog PSG-a.

Zbog toga je Florentino Perez odlučiniji nego ikada odgovoriti na tri komada koja je Real dobio od Barcelone u El Clasicu s tri nova pojačanja, a u njih planira uložiti astronomskih 200 miliona eura.

Zidane i Perez smatraju kako za nadoknađivanje 14 bodova zaostatka za Barcelonom u drugom dijelu sezone trebaju pojačanja u tri linije.

Diario Gol tvrdi kako će Real potrošiti 200 miliona eura za napadača Maura Icardija (100 miliona eura), Leonarda Bonuccija (60 miliona) i Kepu Arrizabalagu (40 miliona).

Icardija cijelu ovu polusezonu povezuju s transferom u "kraljevski klub", Interov napadač zabio je 17 golova u 18 utakmica u Serie A ove sezone i bio bi velika pomoć uspavanom Karimu Benzemi koji trenutno ne može zabiti ni iz stopostotnih zicera.

Leo Bonucci pojačao bi odbranu u kojoj izuzev Ramosa i Varanea nema ozbiljnog igrača, stoper italijanske reprezentacije ljetos je prešao iz Juventusa u Milan za 40 miliona eura, ali želi otići jer smatra kako ovaj Milanov projekt nema nikakvu perspektivu. Rossonerri bi ga pustili, ali jedino ako Real iskrca 60 miliona eura.

Arrizabalaga već je dugo na Zidaneovom radaru i predviđen je kao nasljednik Keylora Navasa, ali nastavi li Kostarikanac braniti toplo-hladno, kao većinu tekuće sezone, Realov trener može već sad ubaciti baskijskog golmana u udarnu postavu. Athletic Bilbao spreman je pustiti ga za 40 miliona eura.

Ovako bi Real mogao izgledati na zimu:

Kepa – Carvajal, Bonucci, Ramos, Marcelo – Modrić, Kroos, Casemiro – Ronaldo, Bale, Icardi.

2

Učitaj još novosti