24. 12. 2017 - 22:04
PSG odradio sjajan posao: Na Park prinčeva stiže bivši igrač...
907
Shares
PSG odradio sjajan posao: Na Park prinčeva stiže bivši igrač Reala i Chelseaja

DIARRA STIŽE POTPUNO BESPLATNO

PSG odradio sjajan posao: Na Park prinčeva stiže bivši igrač Reala i Chelseaja

24. 12. 2017 - 22:04
0
Shares

Francuski viceprvak PSG jako je blizu angažovanja poprilično iznenađujućeg pojačanja. 

Novi član vodećeg tima francuskog prvenstva trebao bi postati iskusni francuski veznjak koji je do sad već nosio dres pojedinih evropskih velikana poput Real Madrida ili Chelseaja.

Lassana Diarra je danas raskinuo saradnju sa ekipom Al Jazire iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ovaj 32-godišnji fudbaler iza sebe ima poprilično bogatu karijeru.

U Parizu vjeruju kako bi on bio jeftin, a dobar dodatak za ostatak sezone, te su ga odlučili kontaktirati i on bi u narednim danima službeno trebao postati član PSG-a. Diarra je za Al Jaziru potpisao prije nekoliko mjeseci.

las

Za ekipu je odigrao pet utakmica u ovoj sezoni, ali je odlučeno da se s njim ne nastavi saradnja. To je iskoristio PSG, pa će Diarra vjerovatno nastaviti karijeru u redovima tima s "Parka prinčeva".

Ako potpiše ugovor s ovim timom, to će mu biti još jedan velikan čiji je dres nosio u karijeri, koju je počeo u Le Havreu. Igrao je potom za Chelsea, Arsenal i Real Madrid, a pored ovih timova nosio je dres i Portsmoutha, Anžija, Lokomotiva i Marseillea.

U narednom periodu Diarra bi veoma lako mogao obući i dres PSG-a i na taj način ponovo svoju karijeru vratiti u centrar evropskih fudbalskih zbivanja, a nama ostaje da vidimo da li će njegove partije ličiti na one koje je već pružao prvenstveno u dresu Chelseaja pa onda i Reala ili Arsenala.

Učitaj još novosti