16. 11. 2017 - 20:37
Vaha: Ako Hrvatska ne ode do četvrtfinala u Rusiji, to će biti...
907
Shares
Vaha: Ako Hrvatska ne ode do četvrtfinala u Rusiji, to će biti neuspjeh!

SELEKTOR JAPANA

Vaha: Ako Hrvatska ne ode do četvrtfinala u Rusiji, to će biti neuspjeh!

16. 11. 2017 - 20:37
0
Shares

Zašto ne bih htio izvući Hrvatsku? Jednostavno - zato što su jači i kvalitetniji od nas. Tu je sva mudrost, poručio je iz Pariza japanski izbornik i bivši trener Dinama Vahid Halilhodžić u razgovoru za 24sata.hr.

Vaha je nakon dvije prijateljske utakmice, protiv Brazila i Belgije, ostao u Europi. Naravno, čeka ždrijeb Mundijala 1. prosinca, a nakon toga će u Japan.

"Nama je cilj druga faza Svjetskog prvenstva, zadovoljila bi nas osmina finala," kaže Vaha, koji je 2014. godine u Brazilu među 16 doveo reprezentaciju Alžira.

Od Hrvatske očekuje puno na SP-u u Rusiji.

"Hrvatska u Rusiji mora otići najmanje do četvrtfinala. Pa imate strašne i velike igrače. Još morate postati momčad. Ovo je zadnja prilika ove generacije i jednostavno ne smiju zakazati. Polufinale i nešto više za vas bi bio pravi pothvat, ali ulazak među osam je realan. Barem četvrtfinale, sve ostalo bi bio neuspjeh," rekao je Halilhodžić i nastavio:

"Poznajem Zlatka Dalića. Ostvario je velike rezultate u Aziji. To je očito trener sa stavom."

Vaha u ždrijebu ne želi Hrvatsku, a od azijskih reprezentacija kockaste upozorava na Iran.

"Oni su momčad dobrih pojedinaca, ne bi bilo dobro da njih izvučete. Najbolji protivnik za Hrvatsku iz Azije bila bi Saudijska Arabija," siguran je Vaha.

Luka Modrić je u izboru Goala izabran za trećeg najboljeg nogometaša svijeta za sezonu 2016/2017. Ispred su samo Cristiano Ronaldo i Buffon.

"To je samo dokaz Lukine klase. On je sigurno jedan od najboljih veznih igrača na svijetu. Nedostaje mu još više golova da bi bio sami top, uz bok onim najvećima," Vahino je mišljenje.

Pitali smo ga bi li htio da njegov Japan igra prijateljsku utakmicu prije SP-a s Hrvatskom, naravno, ako ne završimo u istoj skupini na Svjetskom prvenstvu.

"Naravno da bih. Ne bih imao ništa protiv toga, volio bih to. Bila bi to odlična utakmica i pravi ispit," odgovorio je Halilhodžić.

Japan je sad igrao protiv Belgije i Brazila. Od Belgijaca je izgubio 1:0, od Brazilaca u Lilleu 3:1.

Baš je Brazil za Vahu prvi favorit idućeg Mundijala, Neymara i društvo vidi na svjetskom tronu.

"Brazilci su naučili igrati i obranu. Više se ne oslanjaju samo na napad. Sad se i oni znaju sjajno braniti u tri bloka. To je bitna promjena u odnosu na prošle godine. Kad bih sad morao reći tko će biti svjetski prvak, onda je moj izbor Brazil. Osjetili smo njihovu snagu sad i na vlastitoj koži. Puno su jači nego na Mundijalu 2014.,"rekao je Halilhodžić.

Japan je s Hrvatskom dosad na mundijalima igrao dva puta. Pobijedila je Hrvatska 1:0 1998. godine u Francuskoj, u Njemačkoj je 2006. godine bilo 0:0.

Učitaj još novosti