16. 11. 2017 - 20:13
Poznate jakosne grupe za Mundijal, ali nikome nije jasno kako...
907
Shares
Poznate jakosne grupe za Mundijal, ali nikome nije jasno kako je Poljska u prvoj skupini?!

LEGALNA PREVARA

Poznate jakosne grupe za Mundijal, ali nikome nije jasno kako je Poljska u prvoj skupini?!

16. 11. 2017 - 20:13
0
Shares

Nakon što je Peru nadjačao Novi Zeland, upotpunjen je popis sudionika Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nastupit će 32 reprezentacije, a ždrijeb skupina održat će se 1. decembra u palači Kremlj u Moskvi.  

Od ovog Svjetskog prvenstva vrijede nova pravila na ždrijebu pa se tako reprezentacije jakosne skupine dijele isključivo prema Fifinoj ljestvici, a ne kao prije prema ljestvici i kontinentalnim federacijama. 

Valja spomenuti da je ostalo pravilo da u jednoj skupini ne mogu biti dvije reprezentacije iz iste kontinentalne federacije, osim ako nije riječ o europskim reprezentacijama. U tom slučaju dvije mogu u istu skupinu.

Mnoge je iznenadila činjenica da će se Poljska 1. decembra naći u prvoj jakosnoj grupi. Kako je došlo do toga da se reprezentacija koja nije u svjetskom vrhu nađe u potu s favoritima za zlato?

Riječ je o maloj prevari, odnosno triku s prijateljskim utakmicama. Naime, nakon što su na Evropskom prvenstvu igrali četvrtfinale, Poljaci su odigrali samo jednu prijateljsku utakmicu - remizirali sa Slovenijom 1:1.

Shvatili su da bi u prijateljskim utakmicama, koje se također računaju za FIFA-inu ljestvicu, mogli samo izgubiti osvojene bodove. I dok su velikani poput Španije i Engleske igrali međusobno, zarađivali milione i gubili u prijateljskim utakmicama bodove i status nositelja, Poljaci su se odmarali i čuvali svoje bodove. 

pokit-8e8a773dbf9524b9c37c127d50ec4d26

Učitaj još novosti