15. 11. 2017 - 13:38
Prva prodaja na Parku prinčeva: Sjajni Brazilac za siću odlazi...
907
Shares
Prva prodaja na Parku prinčeva: Sjajni Brazilac za siću odlazi u London!

MOURA PRED TRANSFEROM U CHELSEA

Prva prodaja na Parku prinčeva: Sjajni Brazilac za siću odlazi u London!

15. 11. 2017 - 13:38
0
Shares

Viceprvak Francuske PSG navodno je dogovorio prvi posao za januarski prijelazni rok. Riječ je o prodaji igrača, jer su Parižani na to prinuđeni zbog finansijskog fair-playa.

Navodno je za januar već dogovoren posao vrijedan 30 miliona sa Chelseajem. Novi član Plavaca trebao bi postati Brazilac Lucas Moura. On je odavno na izlaznim vratima kluba, a kako stvari stoje, njegov novi klub biće upravo aktuelni prvak Engleske.

On bi na "Stamford Bridgeu" trebao zamijeniti sunarodnjaka Williana koji bi, prema određenim informacijama, karijeru trebao nastaviti van Evrope, tačnije u Kini.

Posao oko ovog transfera između PSG-a i Chelseaja će uskoro biti dovršen i Moura će kako stvari stoje nakon pet godina napustiti "Park prinčeva", gdje je odigrao ukupno 212 utakmica uz 44 postignuta gola.

Izgleda da je ovo samo početak rasprodaje u PSG-u o kojoj se već dugo priča. Chelsea je kako stvari stoji prvi započeo s "jeftinim" pojačanjima, a ostaje nam da vidimo ko će da se dokopa Di Marije, Ben Arfe ili možda Pastorea!

Učitaj još novosti