15. 11. 2017 - 12:04
Potvrđeno iz više izvora: Griezmann za 100 miliona eura odlazi...
907
Shares
Potvrđeno iz više izvora: Griezmann za 100 miliona eura odlazi na Nou Camp, dvije velike zvijezde blizu odlaska iz Barce

MUNDO DEPORTIVO

Potvrđeno iz više izvora: Griezmann za 100 miliona eura odlazi na Nou Camp, dvije velike zvijezde blizu odlaska iz Barce

15. 11. 2017 - 12:04
0
Shares

Barcelona i madridski Atletico napravili su načelan dogovor oko transfera napadača Antoine Griezmanna za 100 miliona eura narednog ljeta.

Katalonski list "Mundo Deportivo" piše da su čelnici dva kluba postavili temelje sporazuma i da će po završetku sezone francuski golgeter obući dres Barce.

Isti izvor je otišao i korak dalje navodeći da Francuza čeka petogodišnji ugovor i da ga motiviše to što će igrati u napadu s Lionelom Messijem i Luisom Suarezom.

61407210-messi-suarez-i-dembele

Griezmann je ljetos produžio ugovor s Jorgandžijama do 2022., uz podizanje otkupne klauzule sa 100 na 200 miliona eura, ali samo za prošli prijelazni rok, jer od jula 2018. godine ponovo iznosi 100 miliona.

Protiv transfera nema ništa ni Atletico jer 26-godišnji fudbaler ove sezone ne igra na nivou kao prethodnih, postigao je samo tri gola, ali i pored toga ga žele Barcelona i Manchester United. Izgleda da neće morati da bira gdje će nastaviti karijeru.

Još prošlog ljeta Barca je stupila u kontakt s francuskim napadačem, a ovaj je priznao da mu je velika želja zaigrati u istoj momčadi s Messijem, Suarezom i Inijestom. 

griezmann-novi-ugovor
 
Pozitivan odgovor francuskog napadača bio je znak da uprava Barce krene u akciju, a dođe li do transfera, Katalonci će imati nevjerovatan napad. Messi - Suarez - Dembele - Griezmann, navala koju će biti nemoguće zaustaviti.

Sada nam preostaje zapravo da se zapitamo hoće li Katalonci u tom slučaju prodati neku od svojih zvijezda, posebno ako još dođe i Philippe Coutinho? Ljetos se spekuliralo da bi Luis Suarez mogao otići ako Griezmann dođe. Priča ima itekako logike. Naime, urugvajski napadač navodno se namjerava vratiti u Englesku, gdje je nekoliko klubova zainteresirano za njegove usluge, a jedan od njih je i njegov bivši klub Liverpool.

Suarez u Engleskoj može dobiti veću plaću nego što je trenutno ima u Barceloni po novom ugovoru i to mu je jedan od glavnih motiva. Međutim, ključna je stvar što Urugvajac ulazi u godine kada se polako razmišlja o kraju karijere, a Barcelona želi pomladiti tim. Suarez će na ljeto imati 31 i pol godinu, dok je Griezmann skoro šest godina mlađi.

griezmann-priblizio-atletico-polufinalu-223304-232606-big

Španski mediji spekulirali su ljetos i da Barca planira prodati Ivana Rakitića. Hrvatski veznjak navodno je zaprijetio da će otići ako dođe Coutinho. Ernesto Valverde planira stvoriti kreativni vezni red u kojem će zajedno igrati Andres Iniesta i Coutinho. U tom slučaju Coutinho bi upao u tim umjesto Rakitića, a Griezmann bi zamijenio Suareza. Sve su to spekulacije koje se mogu ali i ne moraju ostvariti. 

Učitaj još novosti