04. 11. 2017 - 11:47
Guardiola sklapa posljednje kockice: City dovodi dva...
907
Shares
Guardiola sklapa posljednje kockice: City dovodi dva izvanredna igrača i s njima će imati najjači tim u historiji

ŽELE SANCHEZA I CANA

Guardiola sklapa posljednje kockice: City dovodi dva izvanredna igrača i s njima će imati najjači tim u historiji

04. 11. 2017 - 11:47
0
Shares

Manchester City ima najbolji start u historiji, ali Pep Guardiola nije baš zadovoljan. Bivši strateg Barcelone i Bayerna već ima sasvim jasan plan za naredno ljeto.

Naime, Građani su u prošlom prijelaznom roku potrošili bogatstvo, a sada će dovesti tek dva igrača i to potpuno besplatno.

Kako stvari stoje, impresivnom napadu, Agueru, Jesusu, Saneu i Sterlingu biće pridodat niko drugi do Alexis Sanchez kome ugovor ističe u junu. Postoji varijanta da stigne već u januaru, ali čini se da City nema razloga da plaća obeštećenje Arsenalu i da će dobiti igrača bez odštete.

Ali, to je samo početak, Emre Can iz Liverpula je nova meta, i Klopp priznaje da će teško zadržati Nijemca koji je bio već viđen u Juventusu, ali City može ponuditi mnogo veću platu i tako ga privuči.

Njemački reprezentativac bi pojačao konkurenciju u veznom redu, ali vjerovatno i zauzeo mesto u rosteru Yaya Tourea koji bi trebalo da napusti klub.

Ostaje eventualno da se dovede i još jedan bek za lijevu stranu, mada to nije potreba, u svakom slučaju poslije svega, Guardiola ima šansu da dovede dva sjajna fudbalera bez obeštećenja i na taj način ojača dodatno ionako strašan tim.

Ipak, on nije uvjeren da će ovu sezonu završiti bez poraza u ligi i tako ponoviti nevjerovatan podvig Arsenala.

"Ma to je nemoguće, jeste napravio Arsenal početkom stoljeća, ali prije ili kasnije, neko će nas pobijediti", kaže Pep čiji tim ima prednost od pet bodova nad Unitedom.

Građani inače sutra u derbiju dočekuju upravo Arsenal i nadaju se novom trijumfu kako bi učvrstili vodstvo na tabeli Premiershipa.

Učitaj još novosti