17. 10. 2017 - 08:45
Coutinho nije na prodaju? Nema problema, Barca pronašla...
907
Shares
Coutinho nije na prodaju? Nema problema, Barca pronašla fenomenalnu zamjenu koja je zavapila: Kupite me!

THIAGO ALCANTARA SE VRAĆA?!

Coutinho nije na prodaju? Nema problema, Barca pronašla fenomenalnu zamjenu koja je zavapila: Kupite me!

17. 10. 2017 - 08:45
0
Shares

Barcelona je prošlog ljeta svim silama željela dovesti Philippea Coutinha u svoje redove, pogotovo nakon što je ostala bez Neymara.

Ipak, Liveroool nije popustio, te je sjajni Brazilac, uprkos vlastitim nastojanjima da pređe na "Nou Camp", ostao na "Anfieldu".

coutinho-moreno

Brojni mediji nagađaju da će Barcelona u novi napad krenuti već u januaru 2018. Za Coutinha navodno su spremili čak 180 miliona eura, a u prilog im ide i želja Brazilca da ode u njihove redove.

Ipak, javna je tajna da u Kataloniji strahuju od odgovora Redsa, tj. moguće je da opet dobiju odbijenicu. Zato su sada spremili i rezervni plan, što ih je ljetos i koštalo.

Barcelona se u tom slučaju okreće prema Bayernu u kojem igra jedan od najboljih veznjaka Evrope, Thiago Alcantara. Španski reprezentativac je 2013. napustio upravo "Nou Camp" nakon što je Pep Guardiola preuzeo Bayern.

Od tada, sjajni veznjak se razvio u odličnog igrača, ali španski mediji danas javljaju da se silno želi vratiti u Kataloniju. Upravo u njemu vide nasljednika Andres Inijeste, koji je sve stariji i pitanje je koliko će još dugo igrati na najvišem nivou.

Thiago zasita ima sve predispozicije da postane njegov istinski nasljednik. Samo je pitanje šta će Bayern reći na ovo...

Učitaj još novosti