16. 10. 2017 - 19:16
Januar će biti najluđi ikada: Spreman je senzacionalan...
907
Shares
Januar će biti najluđi ikada: Spreman je senzacionalan transfer od čak 160 miliona eura!

BALE ZA DE GEU

Januar će biti najluđi ikada: Spreman je senzacionalan transfer od čak 160 miliona eura!

16. 10. 2017 - 19:16
0
Shares

Gareth Bale će skoro sigurno napustiti Real. Vrlo moguće već u januaru. Brzonogi Velšanin je u posljednje vrijeme sve više van terena zbog povreda, a i Zinedine Zidane gubi polako strpljenje s njim.

Manchester United ga očekuje raširenih ruku, a engleski "Mirror" javlja da je na pomolu senzacionalna razmjena u koju bi trebao biti uključen sjajni golman Crvenih đavola David de Gea.

de-gea

Već u januarskom prijelaznom roku vrlo je vjerovatno da će De Gea u prijestolnicu Španije, ali ne u Atletico, gdje je ranije branio - nego u Real koji ga odavno želi.

S druge strane, Gareth Bale, otići će u United, a upravo ovo je najveća želja Jose Mourinha. Realu čak odgovara i to da se riješi visoke plate koju Bale ima, što Manchesteru ne predstavlja problem u ovom trenuku.

Prema aktuelnim podacima na Transfermarktu, tržiša vrijednost Balea je 80 miliona eura, dok De Gea vrijedi upola manje. Manchester je ranije najavio da ga neće pustiti ispod 80 miliona, stoga sve ovo za sada ima smisla.

bale

Ukoliko januar 'zakaže', na ljeto ostaje ista opcija - navode engleski mediji. Tako skoro sa sigurnošću možemo tvrditi da će do ove razmjene i doći...

Učitaj još novosti