12. 10. 2017 - 22:05
VRIJEME JE DA NEBULOZE PRESTANU Džeko će i u budućnosti...
907
Shares
VRIJEME JE DA NEBULOZE PRESTANU Džeko će i u budućnosti predvoditi Zmajeve: Mlad sam još uvijek!

NAJBOLJI STRIJELAC BH. SELEKCIJE U HISTORIJI

VRIJEME JE DA NEBULOZE PRESTANU Džeko će i u budućnosti predvoditi Zmajeve: Mlad sam još uvijek!

12. 10. 2017 - 22:05
0
Shares

Nakon poraza od Belgije, poslije koga je postalo jasno da ne možemo ni u baraž za SP 2018., u medijima se počelo uveliko nagađati da će se uskoro od reprezentativnog dresa oprostiti Edin Džeko.

Povod za to bila je izjava kapitena Zmajeva na press konferenciji uoči utakmice protiv Belgije kada se zapitao kako će jednom u budućnosti reprezentacija BiH izgledati bez njega.

To je ipak kasnije preneseno u jednom drugom kontekstu, te su pojedinci poručili da je Džeko najavio skoro povlačenje iz državnog tima.

Srećom, do toga neće još uvijek doći, te će nas Dijamant i dalje s ponosom predvoditi naš tim.

"Mlad sam još uvijek. Nisam ja ciljao na to... Trebaju se napraviti detaljne analize, da vidimo šta i kako dalje s obzirom da ovakve greške se ne smiju ponavljati u narednim kvalifikacijama ako želimo biti još bolji i otići na neko novo veliko takmičenje", jasan je sjajni 31-godišnji napadač Rome.

Kapiten je sasvim logično na pomenutoj press konferenciji želio istači da će doći vrijeme kada će se i povuči iz reprezentacije, te da zbog toga treba razmišljati o budućnosti i stvaranju mladih igrača.

dzeko-vermaelen

Inače, Edin Džeko je najbolji strijeac bh. selekcije svih vremena, a u 87 nastupa postigao je 52 pogotka.

Uz sve to, prošle sezone bio je najbolji strijelac Serie A, a nedavno je ušao u izbor od 30 igrača koji će se takmičiti za Zlatnu loptu u izboru magazina "France Football".

Piše: Mirza Hadžijusufović, Sport.ba

Učitaj još novosti