19. 09. 2017 - 11:43
REAL RUŠI SVJETSKI REKORD I POČINJE RAT Krade dragulja...
907
Shares
REAL RUŠI SVJETSKI REKORD I POČINJE RAT Krade dragulja omraženom neprijatelju i počinje eru novih galaktikosa

MARCA

REAL RUŠI SVJETSKI REKORD I POČINJE RAT Krade dragulja omraženom neprijatelju i počinje eru novih galaktikosa

19. 09. 2017 - 11:43
0
Shares

Real Madrid na početku ove sezone ne igra baš najbolje, te su u prva četiri kola dva puta remizirali, a Barca se već sada odvojila na plus četiri.

Keylor Navas nije u zadovoljavajućoj formi, a dokaz za to je i gol primljen u San Sebastijanu proteklog vikenda. David de Gea dugo je bio prva opcija, ali više je nego jasno da ga United neće pustiti.

Zato su se u Madridu okrenuli alternativama, a riječ je o mlađahnom Kepi iz Athletic Bilbaa. Sjajni golman ima otkupnu klauzulu od 65 miliona eura, što četi Zinedine Zidanea sigurno neće biti prevelik problem.

Nema sumnje da bi mladi reprezentativac Španije bio sjajno pojačanje za budućnost kraljevskog kluba. Ove sezone je branio za reprezentaciju Španije do 21 godine na Evropskom prvenstvu, a također je standardan golman baskijskog sastava.

"Marca" preko naslovnice donosi ekskluzivu s "Bernabeua". Kepa Arrizabalaga trenutno je prva Realova meta za novog golmana.

111
 
Arrizabalaga je prošle godine na 23 utakmice branio Athleticov gol, gdje je minutažu dijelio sa 14 godina starijim veteranom Gorkom Iraizozom. Nakon što je on otišao, Arrizabalaga je postao prvi golman, a u Europa Ligi mijenja ga Iago Herrerin.

 Realu je Arrizabalaga posebno zanimljiv jer mu ugovor završava idućeg ljeta, a pregovori s Athleticom zapeli su još od januara.

Ako Real plati 65 miliona, koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru mladog golmana, učinit će ga najskupljim golmanom u historiji.

 
Ali i pokrenuti fudbalski rat. Jer nijedan odlazak Baska iz ponosa regije u omraženi Madrid i Real, nikako nije običan transfer. Sve je osim toga...
Učitaj još novosti