11. 09. 2017 - 12:13
I EL CLASICO SE URUŠAVA Azijati namignuli, Španci se odmah...
907
Shares
I EL CLASICO SE URUŠAVA Azijati namignuli, Španci se odmah povinovali novom terminu

DERBI U SUBOTU U 13 SATI

I EL CLASICO SE URUŠAVA Azijati namignuli, Španci se odmah povinovali novom terminu

11. 09. 2017 - 12:13
0
Shares

Predsjednik La Lige Javier Tebas potvrdio je da će se idući El Clasico između Reala i Barcelone igrati u subotu, 23. novembra, od 13 sati.

Prvotni je termin bio 20. decembra, ali Tebas je za Onda Cero rekao da je utvrđen novi termin.

Bit će to prilika Valverdeovoj momčadi da se osveti za dva poraza u superkupu (3:1 i 2:0).

Barcelona je vodeća nakon tri kola, s devet bodova i gol-razlikom 9:0, dok Real već zaostaje četiri boda nakon velikog domaćeg kiksa protiv Levantea.

"Razlika nije značajna, ali bolje je imate prednost nego zaostajati. Ipak, to još ništa ne znači", rekao je Valverde nakon 5:0 protiv Espanyola. 

U 174 ligaška okršaja Real ima 72 pobjede, Barca 69, dok je ako se uzmu u obzir sve utakmice, pa i prijateljske, Barcelona uspješnija: 111 pobjeda naspram Realovih 99.

Inače, zbog božićnih blagdana, Fudbalski savez Španije pomjerio je kolo da se odigra u srijedu, kako bi igrači i treneri za vikend bili slobodni i dane svetkovine proveli s najbližima.
 
Ali, zahtjevi azijskog tržišta, koji baš ne mare za Božić i blagdane, važniji su od religijskih uvjerenja Španaca, pa je La Liga utakmicu koja se u tom kolu igra na "Santiago Bernbeu" pomakla na 23. novembra.

Real, Barcelona i FS Španije neće samo time izaći u susret Kinezima i Japancima. Kako bi ih oni gledali u njima atraktivno vrijeme, najveći derbi na svijetu igrat će se u evropskom terminu za ručak, od 13 sati!

Navedeno fudbalsko i blagdansko "svetogrđe", Real i Barcelona moraju napraviti bez puno prigovaranja jer im azijski konzumenti donose najveće prihode kupovinom dresova, a bogato im plaćaju i turneje po tom dijelu svijeta. 

Učitaj još novosti