09. 09. 2017 - 18:55
PUKLA LJUBAV Lewandowski razljutio čelnike Bayerna, na redu je...
907
Shares
PUKLA LJUBAV Lewandowski razljutio čelnike Bayerna, na redu je iznenađujući transfer?!

DAO INTERVJU ZA SPIEGEL

PUKLA LJUBAV Lewandowski razljutio čelnike Bayerna, na redu je iznenađujući transfer?!

09. 09. 2017 - 18:55
0
Shares

Poljski zvijezda Robert Lewandowski je u intervjuu za časopis 'Spiegel' izrazio zabrinutost zbog transfer politike njegovog kluba, koji izdvaja mnogo manje novca nego njegovi evropski rivali za kupovinu novih igrača.

Bavarci su tako ovog ljeta za 41 milion eura kupili Francuza Corentina Tolissoa, koja je postao najskuplji fudbaler u historiji bavarskog giganta. Lewa pak smatra da Bayern s takvom politikom riskira, da će zaostati za svojim konkurentima.

“Bayern će morati pokazati više kreativnosti, ako želi u Munchen privući igrače najvišeg svjetskog kova. Ako želite igrati dobro, trebaš u klubu imati kvalitetne igrače”, rekao je Lewandowski.

robert-lewandowski

Tako je nedavne riječi predsjednika kluba Ulija Hoenessa u potpunosti demantirao, jer se Hoeness protivi upravo takvoj transfer politici.

“Bayern do danas nije platio više od 40 miliona eura za igrača, ali u međunarodnom fudbalu to je normalna cijena igrala, a ne luksuz”, izjavio je Lewandowski, koji će s Bayernom u prvoj utakmici Lige prvaka snagu odmjeriti sa jednim od najbogatijih klubova na svijetu, PSG-om.

“PSG je sakupio ekipu koja je trenutno jedna od najboljih na svijetu, ali Bayern kao ekipa ima više iskustva i timsku igru”, rekao je Lewandowski, te je pozvao UEFA-u je da razmotri legitimnost PSG-ovih transfera.

“UEFA mora proučiti sve velike transfere koji se ostvare, ali isto tako ne smije tolerisati ni rupe u zakonu”, rekao je za kraj Poljak.

Bivši napadač Borussije već neko vrijeme je navodno nezadovoljan u Minhenu, a njegov mig odavno čekaju Real i još neki engleski velikani.

Učitaj još novosti