06. 09. 2017 - 14:13
Messijev čudesni restoran u Barceloni: 2.000 kvadrata, koštao...
907
Shares
Messijev čudesni restoran u Barceloni: 2.000 kvadrata, koštao je 2,5 mil. €, obrok - pravi sitniš!

GOAL.COM

Messijev čudesni restoran u Barceloni: 2.000 kvadrata, koštao je 2,5 mil. €, obrok - pravi sitniš!

06. 09. 2017 - 14:13
0
Shares

Lionel Messi ima novi vrt u Barceloni. Camp Nou mu je poput dječjeg igrališta već više od desetljeća, a Argentinac se sad udružio s bratom Rodrigom i sestrom Marijom Sol te su otvorili "Bellavista del Jardin del Norte", moderni restoran u prijestolnici Katalonije. Nalazi se na sjeveru La Ramble i stare jezgre.

messi-restaurant-barcelona-entrance-z0vyngxa1jhv1ri7l24qs3cjm

Najstariji brat Rodrigo gurman je i vodio je projekt, a ponajbolji nogometaš svih vremena bio je, dakako, najzaslužniji za - financije. 

Vjeruje se da je projekt koštao oko 2,5 milijuna eura, a koncept je doista zabavan, poseban.

6

Izvana nemoguće je zamisliti kako izgleda iznutra, jer je vanjski zid ogledalo. Ulaskom, posjetitelj kreće na putovanje od kioska s novinama, brijačnice, trgovine, bara, crkve, fontane, gradskog trga... do samoga vrta.

Koncept restorana je da bude kao mali grad. A na fontani, na kojoj posjetitelji mogu napuniti pitku vodu, spominje se njegov rodni grad Rosario.

5

Po tom zamišljenom kiosku izresci su iz novina, pretežno o Messijevom klubu Barceloni, dok su isječci citata iz španjolskih komedija u kupaonicama.

Jedna se žena zabrinula da joj se muž onesvijestio, ispričalo je osoblje restorana za Goal, i pošla je vidjeti što mu je kad se pola sata ne vraća iz toaleta. Da bi vidjela kako se on smije šalama sa zidova!

Dakako, restoran ukrašavaju i potpisani dresovi Messija, Luisa Suareza i Neymara, te isječci utakmica na velikim ekranima. A posjetitelji mogu igrati i video igrice utakmica iz 80-ih i 90-ih, te svirati tisuće vinilnih ploča.

7

Na katu su četiri balkona koje mogu unajmiti grupe od 10 do 14 osoba. I u njima su veliki ekrani, kabelska TV, PlayStation 4, Netflix i glazba na izbor. Messi i Suarez redovni su posjetitelji, dok je Gerard Pique objavio fotografiju s osobljem.

11

U početku su se susjedi žalili, iako je resotran dobio dopuštenje lokalnih vlasti prije otvaranja vrta koji ima 1000 kvadratnih metara, jednako koliko ki unutrašnjost, gdje se može sjediti i opustiti čak i bez konzumacije ičega.

"Dobrodošli u grad Bellavista del Jardín del Norte," piše na stranici restorana.

13

Gastro ponuda je iberska, katalonska hrana, kao i meso, sirevi, morska hrana, tapas i razna vegeterijanska jela, ali i egzotična jela.

12

Cijena menija je 14,50 eura. Dakako, ima i skupljih jela...

Učitaj još novosti