23. 08. 2017 - 16:22
Šok i nevjerica u Španiji: Messi, ako želiš, možeš ići!
907
Shares
Šok i nevjerica u Španiji: Messi, ako želiš, možeš ići!

UPRAVA NE ZNA ŠTA RADI

Šok i nevjerica u Španiji: Messi, ako želiš, možeš ići!

23. 08. 2017 - 16:22
0
Shares

Lionel Messi još uvijek nije produžio ugovor s Kataloncima i neizvjesno je kada će i da li će to uopće uraditi. Iako čelnici kluba tvrde da to uopće nije upitno.

"Leo Messi može ići iz Barcelone 1. januara 2018. godine", kazao je bivši kandidat za predsjednika Barce Augusti Benedicto.

Navijače i kompletnu javnost zatekao je s ovom izjavom, a prave reakcije tek se očekuju.

Benedicto je uvjeren kako će Messi napustiti Barcelonu, te da je novi ugovor samo usmeno dogovoren i da neće biti potpisan.

"Oslobodili su Messija ugovora. Najvažniji fudbaler im još nije potpisao ugovor. Ovo je zabrinjavajuće i situacija može da bude mnogo gora nego kod Neymara, jer Messi može ići 1. januara", rekao je Benedicto.

Kazao je još da uprava nema jasnu viziju u kojem pravcu klub ide.

"Messi je uvijek želio dobru ekipu oko sebe. Moj osjećaj je da rukovodstvo ne zna šta želi na tržištu. Pa, ako Seri dođe, imaćemo 11 veznjaka. Izgubili smo Neymara, a doveli Paulinha. Predsjednik Bartomeu tvrdi da je Messi potpisao ugovor u junu, ali sve vodi ka tome da nije i da očigledno ima određene sumnje", istakao je Benedicto.

Vijest je došla upravo u trenutku kada se Argentinac uveliko povezuje s prelaskom u Manchester City kod bivšeg trenera Pepa Guardiole.

Navodno su Građani spremni da isplate 300 miliona eura za Messija, čime bi on srušio Neymarov rekord najvećeg transfera ikad.

Učitaj još novosti