17. 08. 2017 - 09:04
Dobrodošli u Realovu eru: Zizou je stvorio moćan stroj koji je...
907
Shares
Dobrodošli u Realovu eru: Zizou je stvorio moćan stroj koji je spreman dugo gospodariti

SJAJNI NA STARTU SEZONE

Dobrodošli u Realovu eru: Zizou je stvorio moćan stroj koji je spreman dugo gospodariti

Ba.n1info.com
17. 08. 2017 - 09:04
0
Shares

Fudbaleri Real Madrida nastavili su da osvajaju trofeje pošto su slavili i u drugom meču španskog Superkupa.

Dvostruki uzastopni šampion Evrope i osvajač Primere savladao je najvećeg rivala kod kuće sa 2:0 i tako je osvojio već drugi trofej u sezoni sa ukupnih 5:1 poslije trijumfa od 3:1 na Camp Nou.

Zidane je napravio nekoliko promjena, nije bilo Balea i Isca, nije bilo ni suspendovanog Ronalda, ali to nije smetalo Realu da odigra još jedan sjajan duel.

Od samog starta Real je napao ranjenog rivala i u potpunosti ga je nadigrao. Katalonci, koji su na ovom meču igrali u atipičnoj formaciji 3-5-2, odigrali su znatno bolje u drugom poluvremenu, ali je to bilo premalo pa će navijači sigurno nastaviti rat protiv uprave kluba.

Real je osvojio jubilarni 10. Superkup Španije. Uz rezultat i promašene prilike, dodatni problem za Barcelonu je bila povreda koljena Luisa Suareza koji je odigrao do kraja utakmice, ali je bilo očigledno da postoji povreda.

Real je do kraja u laganom ritmu sačuvao prednost i osvojio je još jedan trofej.

Real nadigrao Barcu u svim segmentima

Treba istaći da je u srijedu Real na Santiago Bernabeu prekinuo dvije neugodne tradicije kada je riječ o susretima protiv ljutog rivala.

- "Kraljevi" su po prvi put u posljednjih 40 mečeva "El Clasica" imali veći posjed od Barce. Real je često slavio ali je uvijek imao manji posjed. Posljednji put kada su Madriđani bili bolji u "omiljenom" segmentu igre svoga rivala bilo je to u sezoni 2003/04 kada su slavili na Nou Campu sa 2:1.

- Real je prekino Barcin niz od 24 meča u kojima je postizala pogodak protiv prvaka Evrope. Prije 11 godina Barca je posljednji put propustili priliku da zabije gol Madriđanima.

I još nešto

- Zidane se trofejom Superkupa izjednačio s Guardiolom kada je postotak uspješnosti. Oba trenera su osvojili 7 od mogućih 9 trofeja.

- Također, popularni Zizou se izjednačio s legendarnim Del Bosqueom i sada njih dvojica dijele treću poziciju po broju trofeja kada je riječ o  trenerima najvećeg kluba na svijetu. Ispred su Molowny i Munoz.

- Real je u nizu od 68 mečeva na kojima je postizao barem jedan gol što je apsolutni rekord kada je riječ o najjačim evropskim ligama. "Kraljevima" fali 6 utakmica kako bi izjednačili svjetski rekord (74), koji drži Peleov Santos.

Učitaj još novosti