17. 07. 2017 - 14:39
LEGENDA SE NAKLONILA ČILIĆU "Cijela Hrvatska je plakala s njim"
907
Shares
LEGENDA SE NAKLONILA ČILIĆU

LEGENDA SE NAKLONILA ČILIĆU "Cijela Hrvatska je plakala s njim"

17. 07. 2017 - 14:39
0
Shares

Kada je izgubio i peti gem u nizu, Marin Čilić se slomio na startu drugog seta finala Wimbledona protiv Rogera Federera. Nikome nije bilo jasno zašto se hrvatski teniser rasplakao u svom prvom finalu najvećeg turnira svijeta.
 
Nekoliko minuta kasnije, nakon što je Federer osvojio drugi set, postalo je jasno što se događa...
 
"Na nozi ima toliki žulj da uopće ne može hodati", rekao je Boris Becker, slavni njemački tenisač koji se kao i mnogi naklonio Čiliću na borbi unatoč ozljedi.
 
"Nije koristio ozljedu kao opravdanje za poraz, nije niti razmišljao o predaji. Cijeli meč je razmišljao samo o tome kako završiti meč, kako pronaći način da odigra do kraja"
, komentirao je trostruki osvajač Wimbledona.
 
"Bilo je to tako tužno, srceparajuće... Plakao je, cijela Hrvatska je u tom trenutku plakala s njim... Želite vidjeti četiri ili pet setova, igrao je tako dobro tijekom cijelog turnira. Vjerujem da ni Roger nije htio pobijediti na ovakav način."

Becker je uoči meča vjerovao da Čilić može zaustaviti Federera u osvajanju osmog naslova u Wimbledonu.
 
"Marin ima sve što treba za titulu - servis, sjajne udarce, visok je, a vrhunski se kreće. Ne voli duge izmjene, ne voli izlaske na mrežu - ima igru koja može nanijeti dosta štete Federeru."
 
U studiju BBC-a uz Beckera je bio i Tim Henman, bivši britanski tenisač.
 
"Ma odmah je bilo jasno da postoji neki problem. Nije se kretao kao inače, nije pravio one sitne korake koji se moraju praviti na ovoj podlozi pri namještanju na udarce. Šteta..."

 

(Index.hr)

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti