23. 01. 2017 - 00:04
Duplo slavlje za O'Sullivana: Postao najveći svih vremena
907
Shares
Duplo slavlje za O'Sullivana: Postao najveći svih vremena

NEVJEROVATAN MAJSTOR

Duplo slavlje za O'Sullivana: Postao najveći svih vremena

23. 01. 2017 - 00:04
0
Shares

Jedan od najboljih igrača snookera svih vremena, Ronnie O'Sullivan, po sedmi put u karijeri osvojio je titulu na Masters turniru u Londonu, te je tako postao rekorder po broju naslova.

O'Sullivan je slavio u prilično interesantnom finalnom meču protiv Joea Perryja, iskusnog Engleza kojem je ovo prvi nastup u finalu Mastersa u Alexandra Palace dvorani. Perry iza sebe ima spektakularan vikend nakon što je napravio nekoliko iznenađenja od kojih se izdvaja pobjeda protiv Dinga Junhuija i senzacionalan preokret protiv Barryja Hawkinsa.

Ipak, danas Perry nije mogao ništa protiv raspoloženog O'Sullivana. U prvoj sesiji meča "The Rocket" je gubio rezultatom 1:4, ali je do kraja popodnevnog programa stigao rezultat na 4:4. 

U večernjoj sesiji je bilo mnogo lakše O'Sullivanu pošto je vezao četiri uvodna frejma i napravio krucijalnu razliku koja mu je donijela titulu. Na kraju je meč završen rezultatom 10:7, što je za legendarnog Ronnija 7. titula na Mastersu, što je ujedno i rekord pošto su dosad na prvom mjestu bili O'Sullivan i najbolji igrač svih vremena Škot Stephen Hendry. 

Tako je "The Rocket" postao prvi igrač koji je podigao trofej "Paul Hunter" koji nosi naziv po legendarnom igraču ove igre koji je preminuo u svojoj 27. godini nakon teške bolesti. Osim osvojenog trofeja, O'Sullivan je osvojio 200.000 funti, dok je nagrada za najveći brejk pripala inspirisanom Marcu Fuu koji je napravio čak osam trocifrenih brejkova na ovogodišnjem Mastersu. Nagradu je dobio za brejk od 141 poena.

Najbolji igrači svijeta će do kraja januara igrati kvalifikacije za China Open, a onda već od 1. februara slijedi prvi rangirni turnir u 2017. godini, German Masters u Berlinu. 

Učitaj još novosti