01. 12. 2016 - 15:33
RK Bosna predstavila novog trenera: Želimo ponovo u narednom...
907
Shares
RK Bosna predstavila novog trenera: Želimo ponovo u narednom periodu napraviti jak klub

DANIEL RIĐIĆ DRUGI PUT MEĐU STUDENTIMA

RK Bosna predstavila novog trenera: Želimo ponovo u narednom periodu napraviti jak klub

01. 12. 2016 - 15:33
0
Shares

Rukometni klub Bosna danas je predstavio novog trenera Daniela Riđića, koji je na toj dužnost naslijedio Adema Bašića nakon sporazumnog raskida saradnje s upravom. 

Riđiću je ovo drugi mandat na klupi sarajevskih 'studenata', nakon što je u periodu od 2009. do 2011. godine bio pomoćnik Irfanu Smajlagiću.

Bosna je u tom periodu ostvarila jedan od najvećih uspjeha bh. klupskog sporta, kada je igrala osminu finala Lige prvaka, a Riđić se tada okitio i s dvije titule prvaka BiH te titulom osvajača Kupa.

Novom treneru Bosne će asistirati bivši reprezentativac BiH Nermin Bašić.

Predsjednik RK Bosna Mirza Alispahić na današnjoj pres-konferenciji je kazao da su se amcibije RK Bosna i Riđića "apsolutno poklopile i da je brzo dogovorena međusobna saradnja".

- Riđić i njegov pomoćnik Nermin Bašić uživaju potpuno povjerenje Upravnog odbora. Njihov dolazak u klub je samo jedan od poteza u nizu kojim u narednom periodu želimo da napravimo jaku i evropsku Bosnu - kazao je Alispahić.

Danijel Ridžić je također naglasio da su se "poklopile iste amicije i želje da RK Bosna ponovo bude ono što je bio prije nekoliko godina".

- Ekipu još ne pozanejm dovoljno dobro. Sigurno da će za nešto više trebati par kvalitetnih pojačanja na pravim pozicijama, jer je stvaranje ekipe dugotrajan proces. U preostala tri kola do zimske pauze pokušat ćemo da iz igrača izvučemo maksimum - kazao je Ridžić. 

Dodao je da je cilj RK Bosna u nastavku sezone borba za prva tri mjesta u Premijer ligi i nastup u doigravanju za prvaka, kao i ulazak u završnicu Kupa BiH.

Pomoćni trener Nermin Bašić izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom u klub s kojim je kao igrač osvojio dvije titule i nekoliko kupova. 

- Nadam da ćemo u ovom periodu uz adekvatna pojačanja vratiti Bosnu na stare steze i pokušati nešto napraviti i više od toga - kazao je Bašić. 

Rukometaši Bosne u narednom kolu Premijer lige gostiju protiv ekipe Goražda. 

Nakon 10 kola "Studenti" zauzimaju četvrto mjesto na tabeli sa 19 bodova, odnosno šest pobjeda, jednim remijem i tri poraza.

(Fena) 

Učitaj još novosti