12. 11. 2016 - 16:48
Fudbalera Građana napala majka: Sigurna sam da niko ne živi...
907
Shares
Fudbalera Građana napala majka: Sigurna sam da niko ne živi kao ja!

NOLITO U CENTRU PAŽNJE

Fudbalera Građana napala majka: Sigurna sam da niko ne živi kao ja!

12. 11. 2016 - 16:48
0
Shares

"NI Beckham, ni Ronaldo, ni Reyes, ni Robinho... Golito de Nolito", vrištalo je s naslovnice "Marce" dan nakon što je Španija upoznala Manuela Aguda Durana, poznatijeg kao Nolito.

Njegova priča nije samo nevjerovatna po tome što je amaterski klub zamijenio jednim od najvećih na svijetu, već je nestvarno i kako je uopće postao profesionalni fudbaler. Majka mu je bila u zatvoru, otac "u nekoj drugoj priči" koju ne želi ispričati javnosti, pa je odrastao s djedom i bakom, koji su i sami imali jedanaestero djece.

Teško su živjeli, gotovo svi su bili u jednom stanu i često su imali samo humanitarnu pomoć pa je Nolito morao početi raditi već s 13 godina. Dobio je posao u mesnici gdje je čistio i zarađivao 30 eura sedmično. Nakon desetak sati na poslu, navečer je odlazio na trening.

Upravo je protekle sedmice njegova životna priča bila jedna od glavnih tema u evropskoj fudbalskoj javnosti, pogotovo činjenica da se slavni fudbaler Manchester Cityja doslovno odrekao problematične majke. Njegova majka dugo je bila ovisnik o drogama, a trenutno "zarađuje" proseći ispred prodavnica. 

Ispostavilo se i to da španski napadać uopće i ne komunicira s njom duže od godinu dana. Međutim, nedugo nakon te priče, pojavio se snimak sa ženom koja se predstavlja kao Nolitova majka, Rosio Agudo Duran.

Ona je napala svog sina i okrivila ga što joj je okrenuo leđa pustivši je da se bori za egzistenciju, a sve to je pričala dok je hodala navodno svojim stanom, i pokazivala u kakvim uvjetima živi danas.

"Sigurna sam da niti jedna majke zvijezde Premiershipa ne živi kao ja. Morala sam ovdje preseliti jer je Nolito prestao plaćati kiriju za stan u kom sam ranije živjela", poručila je Duran engleskim medijima.

Učitaj još novosti