12. 11. 2016 - 12:32
Samo na ovim prostorima: Pola terena u BiH, pola u Hrvatskoj
907
Shares
Samo na ovim prostorima: Pola terena u BiH, pola u Hrvatskoj

FUDBALERIMA TREBA PASOŠ

Samo na ovim prostorima: Pola terena u BiH, pola u Hrvatskoj

12. 11. 2016 - 12:32
0
Shares

Nakon raspada SFRJ, u Bosni i Hercegovini, ali i ostalim državama ovog regiona ostalo je mnogo problematičnih prostora na kojima je granica došla na najgorem mogućem mjestu.

Takav jedan bizaran slučaj je i sa FK Partizan Kostajnica, klubom koji se takmiči u Prvoj ligi Banjaluke. Naime, stadion ovog kluba se nalazi u BiH, ali se zato klupe, aut linija i jedan djelić terena nalaze u Hrvatskoj. Da, dobro ste čuli. 

Više o ovoj rijetkoj pojavi je objasnio predsjednik Partizana Zoran Avramović.

”Tako je, granica prelazi preko našeg terena i izlazi s njega blizu korner zastavice. Praktično igramo na teritoriji dvaju zemalja”, kaže predsjednik Partizana iz Kostajnice Zoran Avramović i objašnjava:

”Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kad lopta završi malo dalje od sjeverne aut-linije, onaj ko ide po nju ima pasoš kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili pasoše, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju”.

Na pitanje da li i fudbaleri i sudije moraju da imaju pasoš u šorcu pošto non-stop prelaze granicu na terenu, Avramović uz smijeh odgovara:

”Pa ne moraju. Mi smo se prije raspada zemlje takmičili u Zagrebačkoj regionalnoj ligi s klubovima poput Slaven Belupa, a sada smo u Banjalučkoj regionalnoj ligi. S Hrvatima imamo dobre odnose, dosta fudbalera s njihove strane je igralo za nas, dolaze i danas da gledaju utakmice”, dodaje Avramović.

Učitaj još novosti